ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

Скеледром майже у самому центрі Житомира. ФОТОРЕПОРТАЖ

  Скелелази добре знають про Денешівський масив, він знаходиться не дуже далеко від Житомира. Та й у самому Житомирі є місця для занять зі скелелазіння: «Голова Чацького», «Пиріг» та інші. Про них знають як місцеві спортсмени, так і скелелази з різних куточків України та навіть різних країн.

  Проте, далеко не всім відомо, що за Державним архівом Житомирської області (вул. Охрімова Гора, 2) розташувалася ще одна локація для любителів цього активного та екстремального виду спорту.  І це в якихось десяти хвилинах пішого ходу від центру Житомира! Уявляєте собі? Варто просто пройти майдан Перемоги і Преображенський собор, перейти до Покровської церкви — і ось ви вже біля  масиву.

  Люди називають це місце просто «Скелі за архівом». Звідки назва — здогадатися не складно. Вісімнадцятиметрова скеля вражає усіх: і спортсменів, і тих, хто не захоплюється скелелазінням. Сам масив неймовірно красивий, а природа навколо — просто дивовижна! Переконайтеся самі, шановні читачі, переглянувши наші світлини.   

скеледром Житомир

  Місцевий масив просто вражає своїм майже вертикальним рельєфом, кольорами та розміром, а тренуватися на ньому можуть і досвідчені спортсмени, і початківці-аматори. Сюди можна приходити як у вихідний день, так і у будні, після роботи. Окрім того, для занять зі скелелазіння передбачені траси з різними назвами та рівнями складності: «Хейла Боппа», «Хитрий жук», «Парсек», «Масяня», «Лускунчик», «Поспішайка». Чим простіша траса, тим кумедніша назва. Показово, що на «Скелях за архівом» тренуються навіть діти. Звісно ж, під пильним наглядом досвідчених, дорослих інструкторів.

скеледром Житомир

скеледром Житомир

  Підкорити скелі в Житомирі приїжджають і кияни. Це й не дивно, адже наші міста не так вже й далеко одне від одного. До того ж, мешканцям столиці дуже зручно добиратися до «Скель за архівом», адже як раз на майдані Перемоги зупиняються автобуси з Києва.

скеледром Житомир

 Цей «ексклюзив» для нас відкрила Тетяна Ковальова. Колись Тетяна та Сергій Ковальови пробивали траси для скелелазіння в Криму, а пару років тому повернулись в Житомир і зайнялися ремонтом пробитих, але занедбаних маршрутів, на яких зараз мають змогу  тренуватися усі охочі.

скеледром Житомир

скеледром Житомир

скеледром Житомир

За матеріалами сайту zhytomyr.travel

Фото Катерини Дейнеки

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework