ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма. 

Голокост – масове знищення нацистами єврейського населення Європи. 1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій постановила, що 27 січня – це Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Саме в цей день у 1945 році війська визволили найбільший з гітлерівських концтаборів, Освенцим, розташований в 70 кілометрах від Кракова. Для України трагічним символом Голокосту є Бабин Яр. Під час Великої Вітчизняної війни фашисти використовували це урочище як місце масових розстрілів.

Офіційно визнано, що до 6 мільйонів євреїв було вбито протягом Голокосту, з них від 2,2 до 2,5 мільйона - на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні.

Світова спільнота цього дня не тільки згадує жертв людиноненависницької політики, але й засвідчує прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля стосовно окремої групи людей.

Ми пам’ятаємо і сумуємо за тисячами життів невинно загублених жителів Житомирщини.

За матеріалами Житомирської ОДА

Всі Новини Житомира

Прочитано 2310 раз

Последнее изменение Пятница, 27/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework