У суботу, 27 травня, в актовій залі Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича відбулася театральна комедійна вистава «Ху із доктор?» Її на розсуд глядачів представили учасники творчого об’єднання «Понтеончик».

Сюжет п’єси полягав у тому, що пацієнти міської лікарні не очікувано опиняються у стінах обласної бібліотеки ім. Олега Ольжича. Там вони намагаються віднайти своє місце у не зовсім здоровому житті, усвідомити помилки, які робили, а також відповісти на найголовніше питання: хто ж насправді лікар?

Ця імпровізована лікарня зібрала у своїх стінах різних людей. У деяких із них, за сюжетом, є певні захворювання. Серед дійових осіб траплялися й такі екземпляри: головний лікар (еротоман), старша медична сестра (гнівлива манія), невропатолог Страдальський (деменція), кардіолог на прізвисько доктор Herz, хірург (параноя), сестра-господиня (уявляє себе балериною), медсестра (німфоманка), медсестра (гіпертимна манія), санітар (манія величі), нянька Констанція Гопко, санітари, веселий контужений, красунчик-лірик, жіночка на прізвисько апетитна штучка, паралізований, старенька з баяном, спокуслива відвідувачка, іноземка у весільній сукні та смерть з віолончеллю. Кожен з них — оригінальна, цікава особистість, кожен має власний тип темпераменту та непростий характер.

Під час вистави артисти співали, танцювали, читали вірші та навіть показували театр тіней. Подбав «Понтеончик» і про музичний супровід п’єси. Своєю музикою цього вечора присутніх радували: гурт «ButterFly», хлопці із гурту «Retro 21», Віктор Неботов (гітара), Анастасія Мазур (скрипка) Дмитро Гончарук (віолончель) та Наталія Бовсунівська (грала у виставі та акомпанувала на фортепіано). Також участь у п’єсі «Ху із доктор» взяли: Дмитро Крутоус, Анна Коваль, Ігор Новіков, Олександра Джафарі, Андрій Макарчук, Тетяна Воронова, Олег Озарянин, Альона Новікова, Олександр Вітюк, Дільдар, Сабіна, Руслан Мединський, Євген Трохименко, Олександр Календа, Сергій Скворцов, Ірина Дживан, Іван Канкін, Артур Вернер та інші.

Майже усю музику та тексти написали самі учасники вистави, запозиченими ж були лише кілька усім добре знайомих музичних композицій. Глядачі не шкодували своїх долонь, підтримуючи артистів гучними оплесками.

«Дуже оригінальна та весела вистава. Навіть не очікував, що мені настільки сподобається. Особливо припали до душі авторські пісні та вірші, які написали самі артисти: щирі та відверті тексти, гарна і приємна музика», — ділиться враженнями від п’єси глядач Павло.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира