Марафон присвячений читанню дитячих творів українською мовою.

n 0812157039В обласній бібліотеці для дітей відбулося пряме онлайн спілкування із працівниками та читачами дитячої бібліотеки в Краматорську. Мета акції – підвищення рівня національно-патріотичного виховання дітей, зокрема в зоні антитерористичної операції, - передає ЖОДТРК.

Ідея залучити дітей Східної України до читання творів рідною мовою виникла в офіцерів української армії під час виконання військових завдань у зоні АТО.

 Іван Канкін, провідний науковий співробітник наукового центру Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова:«Цю ідею підтримала жіноча організація в Краматорську «Пані», з якою ми співпрацюємо, представники штабу АТО – і ось вона трансформувалася в те, що зараз відбувається. Ідею підтримала обласна бібліотека для дітей і ось сьогодні вийшло таке свято».

Спочатку планувалося хоча б двічі на місяць у режимі онлайн спілкування обговорювати українські книжки, проводити зустрічі із сучасними українськими письменниками. Але проект почав стрімко розвиватися, і вже стартувала акція зі збору книг українською мовою для дітей Краматорська.

 Ольга Лепінкіна, директор обласної бібліотеки для дітей:«Нам приємно, що популяризацією української книги переймаються у військовому інституті. Ми не могли не відгукнутися».

В обласній бібліотеці для дітей подібні акції проводять вже не вперше, зокрема зібрано 300 книг, які найближчим часом відправлять маленьким читачам Луганщини. Що ж до нинішнього марафону, то в ньому також взяли участь представники училища культури імені Івана Огієнка, запропонувавши свої ідеї того, як долучити дітей зони АТО до українського слова, до вивчення історії України. А учні житомирської загальноосвітньої школи № 33 та студенти Житомирського державного технологічного університету організували для нових друзів з Краматорська невеликий концерт.