Прем’єрою вистави «Вій» та перемогою в «ART-UKRAINE–2017» закінчив Житомирський облмуздрамтеатр свій 73-й сезон. ФОТО

28–29 червня актори Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги відіграли останні вистави 73-го театрального сезону.

  Але перед тим, як піти у заслужену відпустку, муздрамтеатр порадував своїх глядачів прем’єрою вистави «Вій» (за мотивами відомого однойменного твору Миколи Гоголя). Саме виставу «Вій» і мали змогу подивитися усі поціновувачі театрального мистецтва у два останніх дні театрального сезону.

  Режисер-поставник і автор інсценізації Петро Авраменко, зберігши притаманну Гоголю містичність, створив виставу, яка занурює глядача у чарівний світ, наповнений мелодикою українських народних пісень, розкутого гумору і вражаючого драматизму. Це дійсно не зможе залишити сучасного глядача байдужим. Варто зазначити, що гоголівські образи Панночки, Хоми, Сотника, бурсаків, у які перевтілилися актори театру, просто зачарували глядача своєю природністю, щирістю, поетичністю і водночас народністю. У цій виставі тісно переплелися: фантастичне і вірогідне, міфологічне і побутове, реальне та ірреальне. Багатство фантазії режисера дає акторам можливість розкрити дивовижний світ образів, дивовижний світ міфологічної краси українства.

Вій Житомир

  Та не лише талановитою акторською грою та роботою режисера був заворожений глядач, а й неймовірними декораціями, музичним оформленням та хореографічною постановкою вистави, які гармонійно поєдналися і ніби перенесли присутніх у той час, в якому й розгортаються усі події «Вія».

  Після завершення останньої вистави, яка відбулася вчора, 29 червня, на сцені театру відбулися традиційні урочистості з нагоди закриття театрального сезону: були нагородженні працівники, актори театру, а також люди, для яких 73-й театральний сезон став першим у стінах цього храму мистецтва, оскільки вони лише почали у ньому працювати.

Вій Житомир

  Начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко, яка теж завітала на закриття театрального сезону, у своєму виступі наголосила: «Для мене це місце особливе та рідне, адже я й сама працювала у Житомирському муздрамтеатрі. Мені приємно сьогодні бути присутньою на прем’єрі такої чудової вистави, як “Вій”, а також вітати усіх із закриттям театрального сезону. І яке ж свято без подарунків? Від імені Житомирського міського голови Сергія Сухомлина хочу передати для театру електротовари, у яких, я точно знаю, він має велику потребу. Також, користуючись нагодою, я вітаю театр із перемогою у Всеукраїнському театральному фестивалі-конкурсі “ART-UKRAINE–2017”».

Вій Житомир

  «Я вже навіть знаю, чим ми відкриємо восени новий театральний сезон — звісно ж , виставою “Вій”. Я щиро дякую нашим глядачам, які завжди залишаються з театром, дякую нашим, безумовно, талановитим акторам за їхню працю, дякую усім, хто підтримує і є небайдужим до долі нашого театру. Спасибі вам, глядачі, що завітали сьогодні на прем’єру вистави “Вій”, якою ми закрили цей насичений, цікавий, незабутній 73-ій театральний сезон. До нових зустрічей у 74-му театральному сезоні! Усім дякуємо, а зараз ми — у відпустку!», — радісно сказала художній керівник Житомирського муздрамтеатру, заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна.

Вій Житомир

  Довідка. Фіналістами фестивалю «ART-UKRAINE–2017» були: Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені П. К. Саксаганського, Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр імені В. Г. Магара та наш Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І. Кочерги. Фінал фестивалю відбувся декілька днів тому у Києві, на Камерній сцені ім. С. Данченко Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Саме там і визначилася доля переможця. За конкурсну виставу «Украдене щастя» Житомирський муздрамтеатр і отримав грошову винагороду переможця “ART-UKRAINE–2017”.

Вій Житомир

Вій Житомир

Вій Житомир


Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework