Управління ДАБК проти «Житомиргазу»: штрафи чи безкоштовні лічильники житомирянам?

Управління ДАБК Житомирської міськради перешкоджає реалізації державної програми з оснащення безкоштовними лічильниками житлових будинків і блокує роботу «Житомиргазу». 

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Житомиргаз».

Управління вимагає від компанії документи, які не передбачені чинним законодавством і шантажує мільйонними штрафами.

Після проведення так званої позапланової перевірки, яку ПАТ «Житомиргаз» вважає протизаконною, Управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) міської ради стверджує, що для встановлення будинкових вузлів обліку компанія спершу мала би отримати декларації. Хоча нормами законодавства для монтажу лічильників такі документи не передбачені. Адже встановлення загальнобудинкового вузла обліку газу на існуючому ввідному газопроводі не є будівельними роботами. Тому ця процедура не потребує подання декларацій про початок будівельних робіт та про готовність до експлуатації об’єкта.

Особливості встановлення і порядок введення в експлуатацію вузла обліку газу споживачам визначено Кодексом газорозподільних систем (Кодекс ГРМ), яких ПАТ «Житомиргаз» чітко дотримується.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» до 1 січня 2018 року весь газ, який використовують жителі України, зокрема і Житомирської області, повинен обраховуватися лічильниками. Використовувати газ без приладу обліку після 1 січня 2018 року заборонено.

Управління ДАБК фактично перешкоджає виконанню закону України. Своїми діями чиновники позбавляють 35 тисяч житомирян сплачувати за фактично використаний газ, а не нараховані норми, та економити дорогий для держави енергоресурс.

Всі новини Житомира

Прочитано 1849 раз

Последнее изменение Суббота, 01/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework