На Житомирщині з’явилася ще одна утеплена гімназія. ФОТО

У 2016 році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку в області реалізується 38 інвестиційних проектів на суму 109,6 млн грн. Третина цих проектів спрямована на комплексне утеплення будівель закладів соціальної сфери (шкіл, дитячих садочків, лікарень).

Про це повідомив директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Роман Щебетов.

«Одним із прикладів ефективної модернізації соціальних закладів за кошти ДФРР є Попільнянська гімназія №1, ремонт якої розпочався в серпні 2016 року і станом на середину листопада всі роботи вже завершені», – зазначив Роман Щебетов.

Загальна вартість робіт складає 7,2 млн грн, з яких кошти ДФРР – 6,5 млн грн, а співфінансування з місцевим бюджетом становить 730 тис. грн.

За рахунок цих коштів у гімназії проведено зовнішній ремонт та утеплення будівлі: замінено 1017 кв. м вікон, утеплено фасад площею 3,8 тис. кв. м, виконано робіт на цоколі площею 450 кв. м.

В результаті термосанації гімназії щорічна економія теплоспоживання складатиме близько 40%. В навчальному закладі навчається 667 дітей.

До кінця 2016 року всі заплановані роботи з реконструкції об’єктів ДФРР будуть виконані. На наступний рік перейдуть лише об’єкти, проводити роботи по яких заплановано у декілька етапів.



Голова ОДА Ігор Гундич наголошує, що будь-яка модернізація приміщень має бути ефективною. Тому в наступному році необхідно провести енергоаудит соціальних об’єктів, аби отримати конкретні цифри, як економлять заклади та яким із неутеплених об’єктів потрібна першочергова термосанація.

Прочитано 1613 раз

Последнее изменение Четверг, 24/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework