Поради житомирянам: як обрати новорічну ялинку?

Купівля новорічного дерева для кожного - це головний етап у підготовці до свят.

Пишна красива ялина здатна створити приємну атмосферу. А її зелена хвоя наповнює ароматами все приміщення і стає ясно, що вже зовсім скоро настане Новий Рік.

Тому дуже важливо вибрати гарне дерево, яке стоятиме тривалий час. Перед новорічними святами продавці готують безліч рослин. Вибрати можна ялинку, на будь-який смак та гаманець.

Найбільший ажіотаж на новорічні дерева напередодні свята. Тому слід заздалегідь купити дерево, приблизно за тиждень до Нового року. Так можна обрати найкрасивіші та найсвіжіші рослини. Найкраще купувати новорічні дерева в садових центрах.
Купівля новорічного дерева

Перше, що необхідно зробити перед покупкою ялинки - це вирішити якого розміру вона буде. Дерево має гармонійно виглядати в кімнаті. Також важливо продумати, в якому місці буде стояти ялинка. Вона не повинна заважати, а її розмір враховувати розмір всіх меблів та висоти стелі. Ялинка, яка стоятиме в кутку кімнати, може бути не сильно пушною. А якщо новорічне дерево буде стояти в центрі, то обирати потрібно ялинку з кроною правильної форми з пишними голками.

Покупку ялинки найкраще здійснювати в спеціалізованих розплідниках або садових центрах. Саме в таких місцях новорічні дерева вирощуються відповідно до всіх правил. Досить велике розмаїття дозволяє вибрати саме те дерево, яке буде найкраще виглядати в будинку.

Основні правила вибору ялинки

Дуже важливо вибирати дерево, яке нещодавно зрубали. Ялинка повинна бути свіжою та здоровою. А визначити це досить просто. Якщо нижня гілка на стовбурі ялинки ламається легко, то таке дерево було зрубане давно та купувати його не варто. А ось гілка, яка не ламається, а тільки гнеться, свідчить про те, що дерево свіже і довго стоятиме. Зріз стовбура свіжої ялинки буде світлого кольору.

Також якість дерева можна визначити по голках. Вони повинні бути гладкими, зеленими та міцними. Свіжі голки обов'язково будуть ароматними та маслянистими, а всі гілки спрямовані вгору.

Якщо дерево підняти і стукнути об землю, то голки не повинні обсипатися. Крім того, прогляньте стовбур на сліди цвілі, грибка чи інших хвороб. Правильне дерево висотою 1,5 м матиме стовбур діаметром приблизно 6 см. Якщо цей показник набагато менший, то таке дерево могло хворіти і купувати його не варто.

Найпоширенішими новорічними ялинками вважаються канадські та блакитні. Ці сорти довго зберігаються та не обсипаються. А в деяких випадках можуть простояти в приміщенні до 3-х місяців.

Куплену ялинку потрібно обмотати мотузкою і накрити мішковиною. Нести верхівкою донизу, а стовбуром дерева вперед. А ось в приміщенні ялинка буде краще входити верхніми гілками. Тоді всі гілки будуть цілими, а голки залишаться на своєму місці.

До покупки новорічної ялинки варто віднестися з великою відповідальністю. Адже важливо щоб дерево могло якомога довше простояти і зберегти свій привабливий вигляд. Тоді новорічна атмосфера свят буде забезпечена.

Джерело: ТСН Новини

Прочитано 2317 раз

Последнее изменение Четверг, 24/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework