Цікаві події весни: куди вирушити в березні в Україні

З кожним днем стає тепліше, настрій поліпшується, і вихідні можна проводити не вдома з книгою під пледом, а відправлятися на цікаві заходи. Які події відвідати в березні 2017 року і де провести вихідні ти можеш дізнатися з цієї статті. Не сиди вдома: з приходом весни життя має бити ключем!

Фестиваль вина в Берегово 2017

Коли: 3-5 березня

Міжнародний фестиваль вина у Берегово Закарпатської області проводить Винний Лицарський Орден святого Венцела, члени якого взяли на себе зобов’язання відродити та популяризувати винну славу Берегівщини. Закарпатські винороби щорічно ранньою весною збираються в Берегово на центральній площі і протягом 3 днів пропонують продегустувати свої кращі зразки вина торішнього врожаю. Програма Міжнародного фестивалю вина у Берегово включає дегустацію кращих сортів закарпатських вин, виставку-продаж обладнання для виробництва вина, обмін досвідом між виноробами, конкурси, виступи музикантів і танцювальних колективів, пісні і танці, присвячені вину.

Шевченківські дні, по всій Україні

 

Коли: 9-10 березня

Щорічно в березні в Україні проходять “Шевченківські дні”. День народження Кобзаря відзначають шанувальники творчості поета, філософа і просвітителя. “Шевченківські дні” проходять по всій країні 9 березня, в день народження поета, і 10 березня, в день його смерті. Під час недавнього святкування 200-річного ювілею поета, День народження Тараса Шевченка був внесений до календаря знаменних і пам’ятних дат ЮНЕСКО для відзначення в усьому світі. У Києві “Шевченківські дні” традиційно починаються вранці 9 березня з покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. У Національному музеї Тараса Шевченка в ці дні в музеї проходять літетарурні читання, лекції, концерти. На 9 березня заплановане покладання квітів до могили Шевченка на Тарасовій горі в Каневі, а також до пам’ятників у Шевченковому і Моринцях. У канівському музеї Шевченка очікується традиційний день відкритих дверей (безкоштовне відвідування). Традиція вшановувати пам’ять Тараса Шевченка в березні має давню історію і у Львові. Центром святкування “Шевченківських днів” стає майданчик біля пам’ятника Шевченку.

Коли: 17-18 березня

Традиційне ірландське свято День святого Патріка в 2017 році відзначать в багатьох пивних закладах України та на вулицях деяких міст. На честь святого Патріка в Ірландії щорічно влаштовується парад з піснями і танцями, одягаючись у все зелене. Зараз це свято є свого роду міжнародним днем ​​Ірландії, яке святкують у всьому світі, і не тільки ірландці. В Одесі щорічно в середині березня проходить Парад святого Патріка – костюмована хода вулицями міста. Шанувальники кельтської культури в зелених костюмах проходять парадом по Дерибасівській під акомпанемент волинки. Парад до Дня святого Патріка в Києві – це хід з волинками, флейтами, барабанами і ірладскими танцями по маршруту: парк Шевченка – вул. Володимирська – Золоті Ворота – Софійська площа – Андріївський узвіз – Контрактова площа.

Фестиваль тюльпанів в Києві

Коли: 21-23 березня

Тепличний комплекс “Квіткова галявина”, що на Софіївській Борщагівці в Києві, запрошує відвідати дивовижне видовище – Фестиваль тюльпанів. На Фестивалі тюльпанів в Києві будуть представлені унікальні сорти Librije, White Liberstar, Matchpoint, Barbados, Flash Point, Pretty Princess, Ice Cream, Queensland у всій красі. Милуючись на таке буйство фарб і ароматів, легко забути, що ти не в Нідерландах. На відвідувачів чекають мільйони тюльпанів, багато сюрпризів і майстер-класи. У перервах пригощатимуть напоями та різноманітними смаколиками.

Еротичний фестиваль “Березневі коти” в Ужгороді

Коли: 24-26 березня

В кінці березня столиця Закарпаття скликає розкутих естетів на Міжнародний еротичний арт-фестиваль “Березневі коти”. Мета фестивалю “Березневі коти” – розвиток та популяризація сучасного мистецтва, виховання естетичних почуттів за допомогою популярної, привабливої для широких верств населення теми еротики, виховання здорового, не перекрученого штампами і стереотипами, ставлення до прекрасного, підвищення туристичного потенціалу Ужгорода і всього Закарпаття. Традиційно учасниками події будуть художники з України, Польщі, Білорусі та інших країн.

Свято шоколаду у Одесі

Коли: 26 березня

В Одесі 26 березня пройде Свято шоколаду, присвячене солодким ласощам. Свято шоколаду відбудеться на території арт-простору “Стальканат Арт”. Організатори пропонують зануритися глибше в шоколадну тему, дізнатися справжній смак шоколаду, його багатогранність і глибину. На заході можна буде дізнатися, як проявлений шоколад у всіх сферах нашого життя, як надихає і зцілює. У програмі Свята шоколаду в Одесі: пізнавальна лекція “Що ми знаємо про шоколад”, знайомство з різновидами шоколаду, дегустації, кулінарні майстер-класи від відомих шоколатьє, дитячі кулінарні майстер-класи з шоколадом і фруктами, арт-виставка виробів з шоколаду, фото-виставка “Жінка і шоколад”, консультації від імідж-стилістів “шоколадні відтінки в одязі і в макіяжі”, конкурсні баталії “Чорний шоколад проти білого”, розважальна програма з призами та подарунками, шоколадний маркет весняного настрою.

Джерело: tochka.net

Всі Новини Житомира

Прочитано 2443 раз

Последнее изменение Воскресенье, 26/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework