Борис Борисович Самотокін

Борис Борисович Самотокін народився 16.06.1936 р. в місті Ленінград (зараз Санк-Петербург). В 1960 році закінчив Ленінградський електротехнічний інститут. В 1967-1979рр. – доцент, професор, завідувач кафедри Київського політехнічного інституту. З 1978 року – доцент технічних наук, з 1980 року – професор.

В 1979 році призначений директор Житомирського філіалу КПІ. В 1994 році ЖФ КПІ був реорганізований в самостійний заклад – Житомирський інженерно-технологічний інститут. З 1994 по 2000 роки Самотокін був ректором ЖІТІ.

В останні роки Борис Борисович Самотокін був ректором приватного вищого навчального закладу Київський міжнародний університет та радник ректора з міжнародного співробітництва Житомирського державного технологічного університету. Помер у липні 2015 року.

Самотокін – член Міжнародної Академії навігації і управління рухом, Міжнародної кадрової академії, член Національного Комітету України з теоретичної та прикладної механіки. Має почесні звання: академік Академії Наук Вищої Школи України, член національного комітету України з теоретичної та прикладної механіки. Основні дисципліни, які він викладав – теорія автоматичного керування, теорія систем та системний аналіз. Був головою міського товариства «Знання», створив нові навчальні заклади – міський ліцей при ЖІТІ, Інститут підприємництва та сучасних технологій, інші. Започаткував видання «Вісника ЖІТІ», запровадив систему міжнародних стажувань, створив кращу в Україні систему підготовки проектів Європейських грантів, тощо.

 

Прочитано 1151 раз

Последнее изменение Четверг, 23/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework