×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Національний університет оборони України

институт

Національний університет оборони України імені Івана Черняховського пройшов довгий та тернистий шлях реформувань та перетворень. Історія будівель та виділення території, на якій розташований Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, розпочинається з відкриття у м. Києві у 1914 році Другого Київського військового та Миколаївського артилерійського училищ. Місто Київ не випадково було вибране для розміщення додатково ще двох військових училищ. У розпорядженні військового відомства в межах Київського Володимирського кадетського корпусу знаходилась значна вільна ділянка землі, яку у 1913 році було вирішено відвести для будівництва приміщень училищ.

Історія

У будівлі колишнього головного корпусу Національного університету оборони України імені Івана Черняховського (нині Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних і цивільних справ) в 1914 – 1918 роках був розміщений головний корпус Миколаївського артилерійського училища.

Історія

Перший набір до училища (180 юнкерів) відбувся 15 жовтня 1915 року. До завершення будівництва головного навчального корпусу юнкери розміщувалися в казармах поряд з ним. Навчання у новій будівлі училища розпочалося у березні 1917 року.

Історія

У грудні 1918 року було розпочато формування Перших Київських артилерійських курсів на території колишнього Миколаївського артилерійського училища. 16 березня 1919 року були відкриті “курси для підготовки командного складу для української радянської Червоної Армії у м. Києві” на 450 чоловік-курсантів.

Історія

У квітні 1920 року проти радянської влади виступили білополяки та війська армії генерала Врангеля. Виникла пряма загроза захоплення Києва, тому в кінці травня 1920 року Київські курси були переведені у Полтаву. У цей же час у Полтаву були переведені й Одеські артилерійські курси. Київські й Одеські артилерійські курси були об’єднані та отримали назву 4-х Київських артилерійських курсів. Після виконання поставлених завдань, 25 липня 1920 року курсанти перемістилися з Полтави у пункт постійної дислокації.

Історія Історія Історія Історія Історія

П’ятого червня 1922 року Четверті Київські артилерійські курси командного складу були реорганізовані в Четверту артилерійську школу. У 1933 році Київській артшколі було присвоєно ім’я П. П. Лебедєва – героя Громадянської війни.

У 1935 році артшкола перейменується у 1 Київську артилерійську ім. П. П. Лебедєва.

У березні 1937 року 1 Київська артилерійська школа була переформована у 1 Київське артилерійське училище ім. П.П. Лебедєва.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 22 лютого 1941 року Першому Київському артилерійському училищу присвоєно ім’я С. М. Кірова.

23 лютого 1944 року великою подією для училища стало вручення йому бойового Червоного Прапора нового зразка – символу воїнської честі, пошани та слави.

З нагоди 25-ї річниці 1 Київського Червонопрапорного артилерійського училища ім. С. М. Кірова за значний вклад у підготовку офіцерських кадрів артилерії для Червоної Армії училище Указом Президії Верховної Ради СРСР від 4 травня 1945 року нагороджено орденом Леніна.

За умов збільшення потреби Збройних Сил СРСР у висококваліфікованих інженерно-технічних офіцерських кадрах у 1958 році Київське ордена Леніна Червонопрапорне артилерійське училище ім. С. М. Кірова перейменовується у вище артилерійське інженерне училище.

У 1973 році Київське вище артилерійське інженерне училище ім. Кірова перейменовується у Київське вище зенітне ракетне інженерне училище.

Логічним продовженням процесу удосконалення підготовки офіцерських кадрів на базі факультету зенітної артилерії Воєнної артилерійської командної академії у 1974 році стало створення Філії ППО Сухопутних військ Воєнної артилерійської академії ім. М. І. Калініна.

Історія Історія Історія Історія Історія Історія

Історія Історія

У травні 1977 року Філія ППО Сухопутних військ Воєнної артилерійської академії ім. М. І. Калініна була переформована у Воєнну академію ППО Сухопутних військ. У лютому 1978 року академії було присвоєно ім’я видатного полководця Маршала Радянського Союзу О. М. Василевського.

Воєнна академія ППО Сухопутних військ імені Маршала Радянського Союзу О. М. Василевського проіснувала до 1992 року. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 1992 року № 490 “Про реформу системи військової освіти” на базі академії ППО Сухопутних військ імені Маршала Радянського Союзу О. М. Василевського. У 1992 році створено Академію Збройних Сил України.

Указом Президента України від 14 квітня 1999 року № 377/99 академії присвоєно почесне звання Національної та перейменовано в Національну академію оборони України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 року № 1086 був створений Національний університет оборони України. Указом Президента України від 30 грудня 2008 року № 1217 за університетом збережено статус Національного.

Указом Президента України від 22 лютого 2013 року № 85/2013 Національному університету оборони України присвоєно почесне ім’я Івана Черняховського.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 року № 503-р головний корпус Національного університету оборони України імені Івана Черняховського було передано Вищому спеціалізованому суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

По інформації http://nuou.org.ua

Прочитано 1167 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework