×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Світлана Гресь

n 0206154606Світлана Гресь (Світлана Штатська) директор депаратаменту сім'ї, молоді і спорту Житомирської ОДА

Має 8 авторських книг, 6 з них для дітей. Є членом Спілки письменників України, лауреатом багатьох премій. Серед них премія Кабінету Міністрів України «За особливі досягнення молоді у розбудові України» в номінації «за творчі досягнення» (2008 р.). У 1998-2002 роках – голова молодіжного товариства поляків м. Житомира, у 2004 р. – заступник голови комітету молодіжних організацій м. Житомира, згодом заступник голови всеукраїнської організації молодих поляків. Протягом 6 років є головою обласної літературно-мистецької студії ім. Михайла Клименка..

Світлана Гресь про свою кар'єру:

-По завершенні навчання у Державній агроекологічній академії на факультеті ветеринарної медицини пішла працювати в центр соціальної служби для молоді, де прийняла ранг державного службовця : на той час я була головою молодіжного товариства поляків міста Житомира та входила в комітет молодіжних організацій. Пізніше - працювала в ЗАТ « Міжнародні ресурси» начальником зовнішньоекономічної діяльності. А з 2002 року була запрошена на керівну посадо до Житомирському філіалі науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів, зараз –це «Український вірусологічний центр

Світлан Гресь про літературну творчість:

Я почала писати в 12 років, але то були несерйозні вірші. Були та й були!!! До певного часу писалось у задоволення, вчителі помітили, і почали говорити, що в Житомирі є літературна студія імені Бориса Тена і мені варто спробувати себе,- показати свої тексти професіоналам.  Я спробувала! Доля мене познайомила з Валентином Болеславовичем Грабовським. Ми з ним зустрілися, я показала йому свої вірші і він запросив мене на студію. Як не дивно, але я не звернула на те уваги,- і на той час не поїхала на засідання студії. І не дивно,- мені було лише 13 років.

Пройшов деякий час, я поїхала на навчання до педагогічного ліцею, і там знову, зовсім випадково, зустрілася з Валентином Грабовським. Перше що він мені сказав: "Ти маєш прийти на студію". І з того моменту я почала відвідувати Обласну літературну студію імені Бориса Тена.

Студія мені подобалась, було цікаво тому, що туди приходили різні талановиті особистості. Приїздили письменники з Києва, регулярно відвідували студії житомирські письменники. Там я познайомилася з Юрієм Гудзьом, Анатолієм Сіриком, Василем Врублевським...

Мої твори публікувались в різних журналах. Зустрічі, читання, обговорення,- закрутилось таке цікаве життя, що словами цього просто не передати».

Прочитано 921 раз

Последнее изменение Четверг, 04/06/2015

Другие материалы в этой категории:

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework