×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Жанна Фріске

n 1606154794Жанна Фріске народилася 8 липня 1974 року в Москві.

Цікаво, що бабуся Жанни по батьківській лінії, Фріске Пауліна Вільгельмівна — німкеня за національністю, родом з поволзьких німців.

Мати Жанни, Ольга Володимирівна Копилова — уральська козачка. У середині 1990-х сім'я Жанни взяла прізвище її батька — Фріске.

Вчилася Жанна в середній школі № 406 московського району Перово (закінчила в 1991 році), активно брала участь в шкільній самодіяльності. З дитинства займалася балетом, художньою гімнастикою.

Вчилася на факультеті журналістики МОСГУ, який не закінчила.

Епоха "Блестящих" У 1996 році Жанна Фріске почала творчу кар'єру солісткою в популярній музичній групі "Блестящие". Працюючи в гурті, Жанна набула велику популярність як в Росії, так і за її межами.

В період праці в гурті, "Блестящие" разом з Жанною записали 4 сольних диска і випустили 3 сольних програми для шанувальників.

У 2003 році брала участь в реаліті-шоу "Останній герой", в якому дійшла до фіналу. Відразу після повернення з острова, де відбувались зйомки, Фріске заявила про свій вихід із групи і початок сольної кар'єри.

У 2005 році Жанна знов брала участь в реаліті-шоу "Останній герой", цього разу в п'ятій його частині. Пізніше брала участь в проекті "Серце Африки", "Імперія", "Цирк із зірками", "Цирк".

У 2008 взяла участь в проекті "Льодовиковий період 2", де каталася в парі спочатку з Віталієм Новіковим, а потім з Максимом Мариніним.

4 жовтня 2005 року вийшов в світ дебютний сольний альбом співачки, названий "Жанна". Саунд-продюсерами альбому виступили композитор і продюсер співачки Андрій Грозний і Сергій Харута.

На деякі пісні з альбому були зняті відеокліпи (серед них "Лечу в темноту", "Ла-ла-ла", "Десь влітку").

Фільмографія У 2004 вийшов перший фільм з її участю, екранізація фантастичного роману Сергія Лук'яненко "Нічний дозор", де Жанна зіграла роль відьми Аліси Буркунової, коханки головного героя Завулону. Хоча у фільмі велику частину епізодів з її участю вирізували (зокрема тривалу любовну сцену), в його продовженні ("Денний дозор") персонажеві Фріске була відведена значиміша роль, крім того, відьма Аліса у виконанні Жанни прикрасила афіші фільму. Примітно, що багато трюків у фільмах (у тому числі і що не увійшли до остаточних версій) Фріске виконувала сама, багато в чому завдяки відмінній фізичній формі.

Окрім участі в "Дозорах" Жанна пробувалася на ролі в серіалах "Няня" і "Що примножує печаль".

У березні 2010 ріка вийшов в прокат фільм — "Про що розмовляють чоловіки", де Жанна зіграла саму себе. Це постановка гучного спектаклю "квартета "І"" — "Розмови чоловіків середнього віку". Також Жанна зіграла головну жіночу роль в детективі "Хто я?".

На початку 2014 року стало відомо про тяжку онкологічну хворобу мозку (гліобластому) Жанни Фріске. Лікування співачка проходила у США. 15 червня 2015 року після тривалої боротьби із хворобою її не стало.

Прочитано 743 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework