×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирський автомобільно - дорожній коледж

n 2206154867Житомирський автомобільно - дорожній коледж - один із найстаріших навчальних закладів України цього профілю, який був відкритий за сумісним наказом Народного комісаріату освіти і Укрголовдортрансу №РП/5 від 7 липня 1930 року. Для розміщення Житомирського технікуму передавалися: будівельні відділення Житомирського індустріального технікуму і єврейської профшколи, будинок і садиба по вулиці Пушкінській,38 і 25, будинки № 6 по вулиці Карла Маркса, №2 по Чуднівській, №3 по вулиці Малочуднівській, №12 по вулиці Синельникова та №4 по вулиці Третього Інтернаціоналу. Наявність такої матеріальної бази повністю забезпечувала потреби технікуму в навчальних приміщеннях. Ініціатором, засновником і першим директором технікуму був Микола Іванович Левіков. Його помічником було призначено Андрія Євграфовича Путова. У 1931 році директором став С.П.Альберт. Директором Житомирського навчального шляхового комбінату (таку назву тоді мав технікум) у 1931-1932 роках був Ф.І.Жданюк. У 1933 році технікум шляхового будівництва очолював А.П. Пиріжанський, у 1935-1937 роках - Е.Я.Дерябін, у 1941 - Я.Л. Гальп. З 1930 до 1938 року навчальну частину технікуму очолювали М.П.Бобрівник, у 1935 - П.А. Нимирівський, у 1936 - Ю.М.Афанасьєв, а в 1941 - М.Г.Іванов. 

В 1959 році, в одному з красивіших і солідніших на той час будинків Житомира розмістилися всі навчальні кабінети і лабораторії, майстерні, бібліотека, спортивний зал, гуртожиток та їдальня. Перших 5 років роботи Житомирського автодорожнього не виникало ніяких планів розширяти та зміцнювати існуючу навчально-матеріальну базу технікуму. Пристосувалися якось до того, що мали хоч воно далеко не відповідало вимогам якісної підготовки автомобільних і дорожніх фахівців середньої кваліфікації. Але змінювалися події в країні, які вносили свої корективи в діяльність технікуму. Розбудова почалася із двору технікуму. Частину території було відведено для побудови обласного драматичного театру, а технікуму виділили 5 гектарів території в загородній зоні. 

В 1966 році почалась розбудова і в цьому ж, 1966 році, було введено нову спеціальність "Експлуатація та ремонт підйомно-транспортних, будівельних, дорожніх машин та обладнання". Комісія розпочала свою роботу в вересні 1966 року. 

Будівництво йшло великими темпами і 7 листопада 1967 року завершено першу чергу будівельних робіт навчально-виробничого комплексу. 

Завдяки допомозі дорожніх підприємств та коштам, заробленим на підрядних роботах під час практик, вже на початку 70-х років навчально-виробничий комплекс мав у своєму розпорядженні такі служби: 

- технічний профілакторій для діагностики, технічного обслуговування і ремонту автомобілів та дорожньо-будівельних машин на 8 місць; 

- механічні майстерні: слюсарні, металообробні, ковальсько-зварювальні; 

- класи автомобільних тренажерів і правил з безпеки дорожнього руху; 

- методичний кабінет, роздягальня і умивальник; 

- контрольно-пропускний пункт і диспетчерська; 

- кабінети механіка і начальника комплексу; 

- водонасосну свердловину з водонапірною вежею і пожежним водоймищем; 

- котельню централізованого опалення; 

- полігон для занять з управління дорожніми машинами; 

- склади будівельних матеріалів та запчастин; 

- буфет; 

- навчальний автодром з набором елементів підвищеної складності проїзду; 

- показова кільцева дорога з 16 видами покриття, інженерними спорудами, дорожньою обстановкою, зразками водотоків і т. д; 

- зразки придорожнього сервісу ; 

- квіткову теплицю; 

- надвірну мийку машин; 

- лазню з сауною і басейном; 

- військове містечко для занять з цивільної оборони; 

- спортивний майданчик для занять мотоциклістів і змагань з картингу; 

- елементи зовнішнього облаштування (огорожа, сад, квітники, уборна) 

В 1967 році було збудовано гуртожиток на 240 місць по вулиці Шевченка, 23-а загальною площею 1621 кв.м. 

1972 року відкрився спортивний комплекс з двома ігровими залами, стрілецьким тиром, душовою, сауною, тренерськими і складськими приміщеннями. 

В 1975 році заселено гуртожиток №2 на 300 місць по вулиці Шевченка, 23-а. 

В 1976 році відбудовано навчально-лабораторний корпус. 

В 1984 році побудовано дев’ятиповерховий гуртожиток №3 на 350 місць по вулиці Театральній. 

В 1985 році побудовано двоповерхове приміщення їдальні на 240 місць. 

Йшла цілеспрямована, наполеглива і результативна робота всього педагогічного колективу по створенню найкращих умов для навчання і виховання учнів, вивченню і впровадженню передового досвіду кращих колективів і визначних майстрів педагогічної справи 

Сьогодення

Сьогодні Житомирський автомобільно-дорожній коледж - один із найстаріших та найперспективніших вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації даного спрямування. Адже він готує фахівців для регіону, що знаходиться на перетині великих міжнародних і внутрішніх шляхів. 

Вже 80 років він посідає достойне місце на ринку освітніх послуг. Коледж має свої давні традиції, багаторічний досвід, педагогічний потенціал, що дозволяє готувати фахівців у сфері будівництва, експлуатації автомобільних доріг, ремонту та обслуговування дорожніх машин, автомобілів та двигунів. 

Коледж постійно розвивається та вдосконалюється, запроваджуючи новітні освітні технології, формуючи матеріальну базу, що сприяє якісному забезпеченню навчально-виховного процесу. 

Однак, одна із вимог сьогодення –формування гармонійної, творчої особистості, громадянина, готового жити і працювати в нашому динамічному світі. Тому в коледжі приділяється увага і цьому напрямку роботи з молоддю. 

Та основне наше багатство – це люди, професійний і творчий педагогічний колектив, який робить все можливе, аби вирішувати непрості проблеми, які ставить непередбачуваний і примхливий час. 

З вересня 2000 року на базі коледжу відкрито філіал Київського гуманітарного інституту, який готує бакалаврів та спеціалістів за спеціальністю „Менеджмент зовнішньо - економічної діяльності”. 

Студенти, які закінчили навчання в коледжі з "відзнакою», мають право бути зарахованими на 2-й курс Українського транспортного університету, Київського гуманітарного інституту та на 3-й курс Житомирського інженерно-технологічного університету за співбесідою. 

Адреса коледжу: м Житомир вул. В.Бердичівська, 2 телефон, 47-18-10 
Телефон приймальної комісії 47-18-23

Прочитано 1590 раз

Другие материалы в этой категории:

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework