×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Забродський Михайло Віталійович

n 0308155441ГЕРОЙ УКРАЇНИ

Народився у 1973 році у Дніпропетровську у родині військовослужбовця. Закінчив Військову інженерно-космічну академію імені О.Ф. Можайського (Санкт-Петербург). Після завершення навчання у академії п'ять років служив у Російській Федерації, після чого повернувся в Україну, де розпочав військову службу на посаді командира взводу протитанкових керованих ракет 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Згодом закінчив коледж Командування армії та Генерального штабу США.

З листопада 2009 по серпень 2010 року начальник штабу – перший заступник командира 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України підполковник М.В. Забродський проходив службу на території колишньої Югославії, у Косово, де був командиром української частини спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної бригади "Еast". Серед основних завдань, що покладалися на особовий склад українського контингенту – здійснення патрулювання, забезпечення безпеки пересування місцевих жителів, несення служби на спостережних постах, надання гуманітарної допомоги, перевірка автомобільного транспорту та населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин та контрабанди, охорона історичних пам'ятників тощо.

У січні 2013 року призначений командиром 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України (місто Житомир). З весни 2014 року полковник М.В. Забродський приймав участь в антитерористичній операції на сході України.

Під безпосереднім керівництвом М.В. Забродського у стислі строки на високому професійному рівні планувались завдання підрозділам під час блокування міст Слов'янськ та Краматорськ Донецької області. 95-й окремій аеромобільній бригаді вдалося у стислий термін, без втрат захопити та утримувати оперативно важливий пункт – гору Карачун.

У квітні 2014 року під керівництвом полковника М.В. Забродського була відбита бойова техніка 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, яка була захоплена сепаратистами у місті Слов'янськ. Також у квітні 2014 року при проведенні операції під його керівництвом аеромобільна група в районі села Крива Лука Краснолиманського району Донецькій області не допустила відходу сепаратистів на територію Російської Федерації.

У червні 2014 року поблизу села Селезнівка Слов'янського району Донецької області завдяки вмілим та чітким діям М.В Забродського в умовах інтенсивного обстрілу було знищено два блокпости сепаратистів та зірвано спробу прориву до 200 сепаратистів з міста Слов'янськ.

Указом Президента України Петра Порошенко № 672/2014 від 23 серпня 2014 року за особисту мужність, самовідданість та високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України полковнику Михайлу Віталійовичу Забродському присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка".

З березня 2015 року – командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. 3-5 червня 2015 року безпосередньо керував операцією по звільненню міста Мар'їнка Донецької області від російських бойовиків.

Полковник. Генерал-майор (01.08.2015).

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (21.10.2014, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі), орденом Данила Галицького (22.02.2010, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, вирішення питань соціального захисту та реабілітації ветеранів війни, патріотичне виховання молоді, багаторічну бездоганну службу, зразкове виконання військового обов'язку та з нагоди Дня захисника Вітчизни), медаллю "10 років Збройним Силам України", медаллю "15 років Збройним Силам України", медалями "За сумлінну службу" I та II ступеня, медаллю "За спільну службу" спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат", нагрудним знаком "15 років аеромобільним військам Сухопутних військ Збройних Сил України".

Прочитано 1648 раз

Другие материалы в этой категории:

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework