Садовий Андрій Іванович

Андрі́й Іва́нович Садови́й (нар. 19 серпня 1968, Львів) — український політик, громадський діяч та бізнесмен, засновник громадської організації «Самопоміч» та голова політичної партії Партія «Самопоміч», співзасновник ТРК «Люкс». Міський голова Львова з 25 квітня 2006 року.

Біографія

Андрій Іванович Садовий народився 19 серпня 1968 року у Львові.

У 1987 році закінчив Львівський технікум радіоелектроніки. У 1987–1989 ніс строкову військову службу.

Освіта

Закінчив Державний університет «Львівська політехніка», здобувши у 1995 році кваліфікацію інженера електронної техніки,

у 1997  — кваліфікацію економіста за спеціальністю «Фінанси і кредит»,

у 1999 році закінчив Академію державного управління при Президентові України, отримавши кваліфікацію магістра державного управління.

Трудова діяльність

Трудову діяльність розпочав у 1989 році, працюючи регулювальником радіоелектронної апаратури виробничого об'єднання «Львівприлад».

1992–1995 роки — заступник директора Львівського відділення Фонду соціальної адаптації молоді при Кабінеті Міністрів України.

1993 року Андрій Садовий разом із журналістами Олександром Кривенком та Ігорем Копистинським заснували у Львові радіостанцію «Люкс».

1997–2005 роки — голова ради, голова правління ВАТ «Південьзахіделектромережбуд».

2002–2006 роки — голова ради ЗАТ "Телерадіокомпанія «Люкс».

Перед початком виборчої кампанії 2006 р. переписав всю свою медіавласність на дружину.

2002–2003 роки — директор ГО «Інститут розвитку міста».

З 2005 року — лідер громадського об'єднання «Самопоміч».

У січні 2006-го запустив новий телепроект — канал новин «24».

Громадська діяльність

Андрій Садовий складає присягу як міський голова Львова, 25 квітня 2006

Мер Львова Андрій Садовий відкриває концерт на святі вулиці Академіка Богомольця у Львові, 29 серпня 2010

Громадською діяльністю Андрій Садовий займається з 1997 року. Є засновником і головою правління громадської організації «Інститут розвитку міста», що була видавцем всеукраїнського журналу «Місто»; засновником комунальної установи «Інститут міста», що займається стратегією розвитку Львова, головою наглядової ради культурно-мистецького Фонду ім. Митрополита Андрея Шептицького УГКЦ (2000–2002 роки), членом українсько-польської Капітули поєднання.

Протягом 1998–2002 років був депутатом та головою комісії економічної політики Львівської міської ради.

У 2004 році ініціював створення громадського об'єднання «Самопоміч».

26 березня 2006 року обраний на посаду міського голови Львова.

У квітні 2008 р. виступив з пропозицією відновити в Україні магдебурзьке право.

27 червня 2009 року з'їзд політичної партії «Наша Україна» прийняв рішення про виключення міського голови Львова Андрія Садового з політради партії на його прохання.

У 2010 р. Андрій Садовий вдруге обраний міським головою Львова (висувався від Республіканської християнської партії).

У грудні 2012 створив політичну партію Партія «Самопоміч», ставши її головою.

27 лютого 2014 повідомлялося що Андрій Садовий відмовився від пропонованої йому посади віце-прем'єр-міністра в уряді Арсенія Яценюка. Він пояснив це тим що хоче залишатися міським головою Львова. Наступного дня Андрій Садовий заявив що Партія «Самопоміч», лідером якої є він є, має намір взяти у дочасних парламентських виборах які, ймовірно, відбудуться у вересні 2014 року.

25 березня 2014 року Андрій Садовий заявив, що не збирається балотуватися у президенти: "Сьогодні надзвичайно важливо, щоби в країні кожен добре робив свою роботу. Якщо зараз всі будуть змагатися за посаду президента, це буде велика біда для держави", - наголосив політик. Позицію з цього питання Садовий висловив у своєму блозі на Українській правді.

Родина

Мати Андрія Садового була вчителькою, батько — інженером-постачальником на Львівському автобусному заводі.

Садовий одружився у 2001 році з мистецтвознавицею Катериною Кіт-Садовою (уродженою Кіт). Подружжя виховує п'ятьох синів — Івана-Павла, Тадея-Луку, Михайла, Йосипа і Антонія. Сім'я мешкає в престижному районі Новий Світ в двоярусній трикімнатній квартирі в новобудові на вулиці Рудницького. В липні 2013 родина Садового придбала новий будинок на вулиці Стрілецькій у Львові, про що повідомив сам Андрій Садовий на своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook». В квітні 2013 повідомлялося що Садові чекають на шосту дитину, найімовірніше дівчинку.

Фільми про Садового

«В гостях у Садових» (2010) — Як бути успішним мером та турботливим батьком і чоловіком. Дізнайтесь про це у розповіді про Андрія Садового та його родину.

«Геній Міста» — фільм став призером Третього Національного конкурсу на кращі журналістські розслідування з проблем корупції в Україні. У стрічці йдеться про діяльність львівського мера Андрія Садового та його оточення, яку більшість героїв фільму відверто називають корупційною.

«Портрет: Андрій Садовий» — Документальний фільм про мера Львова Андрія Садового. Виготовлений телекомпанією «НТА» у 2006 році. Автор — Степан Грицюк, оператор — Олег Возний.

Цікавинки

На початку січня 2014 російська газета «Московские Ведомости» використала у своїй статті «Американцы больше не получат российских детей» фото мера Львова Андрія Садового з родиною, щоб показати щасливу російську сім'ю. На це Андрій Садовий відреагував з гумором, зазначивши, що він, його дружина і діти — громадяни України: «Підтверджено довідками з пологового будинку)». Пізніше видання визнало свою помилку й вибачилося перед Садовим за «неетичне використання фотографії».

За матеріалами Вікіпедії

Прочитано 2986 раз

Последнее изменение Вторник, 19/08/2014

Другие материалы в этой категории:

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework