×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Президент ФК «Танкіст» Володимир Решотка про розвиток дитячого футболу

Наші діти живуть в умовах постійної мінливої дійсності.

Для дитини малорухливий спосіб життя- це втрата здоров'я,

порушення інтелектуального розвитку. Часто, за буденними справами, батьки приділять мало часу фізичному розвитку своїхдітей. Вихід є - віддати своє чадо на якісь гуртки чи секції, що в наш час є доволі популярно.

Карате, бокс, легка атлетика, туризм – список можна продовжувати безкінечно. Та сьогодні мова піде про один із найпопулярніших командних видів спорту у світі - футбол.

Зовсім нещодавно в одному із селищ Житомирського району цим видом спорту почали займатися кілька десятків дітлахів. На базі футбольного клубу «Танкіст» (смт. Новогуйвинське) організували групу для дітей 6-8 років.

Наші журналісти побували на тренуванні юних футболістів та поспілкувалися з одним із ініціаторів створення спортивно-юнацької школи президентом ФК «Танкіст» Володимиром Решоткою.

n2310141145

- Пане Володимире, розкажіть, будь ласка, звідки виникла ідея проводити тренувальні заняття з футболу для дітей?

- Кілька років поспіль ФК «Танкіст» вигравав перші місця у всіх можливих Кубках та Чемпіонатах Житомирського району та за його межами. Цього року, в силу деяких обставин, наша команда не приймала участь у футбольних змаганнях. Тому, керівництвом громадської організації ФК «Танкіст», було прийнято рішення на базі вже існуючого клубу, де грають дорослі футболісти, набрати та тренувати молоде покоління. Ми прагнули не тільки бути першими в даному питанні, а й щоб це було офіційно та професійно. Тому ми прийняли рішення витрачати свої сили та вкладати кошти в розвиток дитячо-юнацького футболу в нашій місцевості. Ми – це я, як президент футбольного клубу, та два моїх друга та співзасновники нашої організації Сажин Микола Владиславович та Макшаєв Володимир Володимирович.

Займатися із дорослими і сформованими людьми – це добре, але вкладати кошти в дітей, як мінімум приємніше, адже діти – це наше майбутнє.

Також, зараз, ми обговорюємо створення не тільки секцій для занять з футболу, а й плануємо створити спортивну клуб. На сьогоднішній день до нас в групи записалися та займаються більш ніж 40 дітей з смт. Новогуйвинське, смт. Озерне, смт. Гуйва та найближчих сіл.

n2310141145 1

- Я так розумію, що поки спортивного клубу як такого немає?

- Якраз зараз ми працюємо над цим. Адже в процесі створення ми зрозуміли, що є люди та діти, які хочуть займатися під егідою громадської організації «Танкіст» не лише футболом, а також й іншими видами спорту, такими, як бокс, тяжка атлетика, боротьба тощо. Сьогодні ми своїм прикладом хочемо доводити, що спорт це краще.

На початку виникнення ідеї, ми звернулися до директора ДЮСШ Житомирської організації ВФСТ «Колос» АПК України Віктора Васильовича Бойко, оскільки нам потрібна була офіційна підтримка та допомога в організації. Віктор Васильович підтримав нашу ініціативу. Він допомагає не тільки морально, документально, а й матеріально. Наприклад, нещодавно від ДЮСШ та особисто Віктора Васильовича ми отримали м’ячі та спортивний інвентар для проведення тренувань. А в майбутньому, ця співпраця, я сподіваюсь, дасть нам можливість офіційно представляти не тільки наші селища а й Житомирський район на обласних та всеукраїнських дитячо-юнацьких змаганнях.

n2310141145 2

- Наскільки нам відомо, для дітей заняття безкоштовне. Звідки йде фінансування?

- Кажуть: «стукай і тобі відчинять», осі і ми намагаємось співпрацювати зі всіма хто може і хоче нам допомогти. Частково фінансування йде від Житомирської організації ВФСТ «Колос», частково допомагає директор Житомирського бронетанкового заводу Бутенко Сергій Григорович, все інше фінансування відбувається за рахунок засновників футбольного клубу «Танкіст».

Також, в питанні організації тренувань дітей в зимовий час співпрацюємо з директором Новогуйвинської гімназії, Мозгових Людмилою Іванівною та директором Озерненської гімназії, Власюком Анатолієм Петровичем. При нагоді хочу подякувати їм всім за розуміння та співпрацю, оскільки кожен з нас робить маленький вклад в розвиток наших дітей.

n2310141145 3

- Який вік дітей, котрі займаюся зараз у вас?

- Перед тим, як почати працювати з дітьми ми переговорили з тренером, який і запропонував розпочати з самих маленьких дітей. Тому, і вирішено було набрати дітей від шести до восьми років, це найкращий вік, аби розпочинати займатися футболом. Звісно, що нами не ставиться категоричне питання, тому відхилення в пів року допускалося.

n2310141145 4

- Декілька слів про тренера.

- У нас ніколи не стояло питання вибору тренера для дітей. З самого початку ми знали, що ним буде Ігор Миколайович Василишин. По-перше - це людина місцева. По-друге, він грав за наш клуб, та своїми прикладом показував, як саме має діяти гравець на футбольному полі. По-третє він має дуже якісні професійні навики не тільки як гравець, а й тренер. Ігор Миколайович вміє, і найголовніше, хоче працювати з маленькими професіоналами. Також, в свій час він грав на високому рівні у СК «Полісся». Ігор Миколайович доволі відома особистість у футбольному колі Житомирщини. Кращого кандидата ми не маємо. Зараз він проходить курси із підготовки тренерів в Житомирській обласній федерації футболу.

n2310141145 5

- Уже плануєте брати участь у футбольних змаганнях?

- Зараз ми лише тренуємо та навчаємо дітей працювати не тільки з м’ячем, а й з партнерами на футбольному полі. Займаємось близько двох місяців, думаю ще рано говорити про змагання. Хоча пропозиції вже надходили. Швидше за все, про це будемо думати на весні. Хочу наголосити, що ми підходимо до даного питання дуже серйозно, оскільки результат приходить лише до тих хто багато працює та правильно. Ми не хочемо лише «робити вигляд», що займаємося дітьми. Ми прагнемо бачити результат, а він приходить лише із часом.

Ми почали, велику справу, яка з часом має принести результат не тільки нам, батькам чи дітям, а й усьому суспільству взагалі. Не хай не всі вони стануть футболістами, але для загального розвитку - це вкрай важливо. У нас, в команді однодумців, є девіз «Якщо не ми - то хто?», якраз ці слова ідеально підходять до того, чим ми займаємося.

Діти наше майбутнє, і яким воно буде, залежить тільки від нас. Також, в наших планах будівництво спортивних майданчиків, організація змагань та чемпіонатів серед команд різного віку. Умови, які ми намагаємось створити для наших дітей нададуть всім нам можливість з талановитої та перспективної молоді виховати майбутніх чемпіонів в спорті.

 

Наталія Нагребельна

Більше фото можна переглянути ТУТ.

 

Прочитано 2568 раз

Последнее изменение Понедельник, 21/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework