Андрій Левківський: «У родинах наших футболістів любов до футболу передається із покоління в покоління!»

  Команді ФК «Василівка» (с. Василівка), яка раніше мала назву ФК «Метеор», вже 14 років. За цей час вона грала на обласному рівні за село Гута-Юстинівка Червоноармійського району. Тоді футбольний клуб був ще не у повному складі: йому не вистачало молоді.

   А у 2007 році команда із села Василівка вперше взяла участь у чемпіонаті Житомирського району з футболу. Їй потрібні були гравці, тож до колективу набрали молодих футболістів. У 2017 році футбольний клуб ще й отримав нову назву — ФК «Василівка».

  На матчі 11-го туру Вищої ліги Житомирського району з футболу, який відбувся 16 липня у селі Тетерівка, нам вдалося поспілкуватися з представником команди Андрієм Левківським, який і розповів, чим нині живе їх колектив, якими здобутками пишається ФК «Василівка» та чим особливий саме цей футбольний клуб.

ФК Василівка

  Біля витоків ФК «Василівка»

  — Мені дуже добре запам’яталася найперша гра нашої команди, яка відбувалася у Василівській школі. Це був 2000-й рік. Тоді ми грали Житомирського району чемпіонат серед шкіл, посіли перше місце. Це був перший вогник який засвітило село Василівка в футболі.

  Насамперед, хочу висловити подяку Анатолію Руденькому, який зібрав нашу команду, зумів нас об’єднати в один дружній, міцний колектив. Я не займався футболом з дитинства, бо мав проблеми з коліном, але саме Анатолій Руденький вселив у мене надію на те, що я зможу грати у футбол, головне — займатися, тренуватися, наполегливо йти до своєї мети. Його настанови спонукали мене працювати над собою. Результат: від самого початку створення ФК “Василівка” я граю за наш місцевий футбольний клуб.

  Пам’ятаю, коли команда лише створювалася, ми всі разом зробили футбольне поле у своєму селі Василівка, встановили там ворота. З того все й починалося. Зараз у нас вже нові ворота: не дерев’яні, а металеві. Цим ми завдячуємо компанії Gulsan (вона займалася підготовкою траси до Євро–2012 в Україні).

ФК Василівка

  Гравці ФК «Василівка»

  — У цьому сезоні до нашої команди приєдналися: Вадим Кондрацький та Валерій Васькевич (молодь нашого села), а також Сергій Васькевич, який грав два сезони за село Вереси (ред. Житомирського району). Хочу відзначити, що у нашому футбольному клубі грає людина, якою ми дуже пишаємося — 46-річний Анатолій Стеценко, учасник АТО, найстарший представник футболу в Житомирському районі, грає за ветеранів (40, 40+).

  У новому футбольному сезоні від ФК «Василівка» заявлено 23 футболісти, з яких стабільно грає 15. Середній вік гравців — 33–35 років. Як бачите, деяким нашим спортсменам за віком вже й не далеко залишилося до ветеранів “40+”. Навіть більш, п’ятьом, чи шістьом футболістам із ФК «Василівка» вже понад 40 років. Отож, наступне, що на нас чекає — категорія ветерани “40+”. Окрім того, за наш футбольний клуб грають шість легіонерів із Житомира.

  Міцні родинні узи у футболістів ФК «Василівка»

  — Багато із гравців нашої команди — близькі родичі, члени однієї родини. Серед них: три брати Ільченки, два брати Тарасюки, два брати Андросовичі, два брати Таргонські, два брати Васькевичі. Любов до футболу, бажання грати та розвивати культуру футболу в Житомирському районі передається у цих родинах із покоління в покоління: від старших до середніх, від середніх до молодших.

  На спортивному шляху нашої команди зустрічалися люди, такі як Руслан Пархомчук, який грав за ФК “Полісся” (м. Житомир) і проживав у нашому селі. Він показував нам частинку техніки своєї гри, ділився досвідом.

  Зимовий турнір з футболу «Сніжинка» у Житомирі

  — Ми періодично беремо участь у традиційному зимовому турнірі з футболу 9Х9 серед дорослих під назвою “Сніжинка”, який відбувається щозими у місті Житомирі біля стадіону “Спартак”. Організаторами змагань виступають: Житомирська обласна федерація футболу, ЖДЮСШ “Полісся”, Управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації. 2017-ий не став винятком, і ми знову спробували свої сили у зимових змаганнях. Цього року ми посіли у своїй групі третє місце, а в цілому у турнірі — шосте. Граємо власними силами: склад команди кардинально не змінюється, лише додаються молоді гравці. Ми приїжджаємо щовівторка та щочетверга на тренування, а також обговорюємо та затверджуємо склад ФК “Василівка” на наступний матч.

  Розбір польотів

  — Наприклад, сьогодні увечері, після матчу 11-го туру Вищої ліги Житомирського району з футболу (ред. футбольна гра відбулася 16 липня), ми збиратимемося командою (молодь, представники нашого футбольного клубу, які сьогодні грали) і будемо обговорювати матч, давати вказівки, робити акцент на тактичній грі. Потрібно робити усе для того, аби команда омолоджувалася і у майбутньому досягла гарних результатів.

  Кожен із гравців нашого футбольного клубу набирає форму по-своєму. Зокрема, дехто грає на рівні міні-футболу за ФК «ІнБев» та за «ОблЕнерго». Усі, у кого виходить із часом, обов’язково приходять потренуватися. Працюємо в Житомирі, а проживаємо в с. Нова-Василівка.

ФК Василівка

  Фінансове становище команди

  — Якщо чесно, у матеріальному плані, футбольному клубу «Василівка» трохи тяжкувато, бо ми не маємо стабільного спонсора. Нам допомагає голова нашої сільської ради — Петро Андросович, який оплачує роботу суддів, які обслуговують матчі. Футбольну форму для наших гравців замовляли самі: три роки тому звернулися з письмовим проханням до депутата Володимира Кропивницького, який допоміг нам вирішити питання з придбанням футбольної форми. Зазначу, що до цього останні форми ми купували дуже давно. Усі кошти, виділені нам Житомирською районною федерацією футболу, ми витрачаємо на облаштування та підтримку футбольного поля у своєму селі, а також на те, щоб гідно приймати на ньому домашні матчі та підтримувати гарний рівень розвитку футболу в Житомирському районі. Ми хочемо подякувати пану Кропивницькому за те, що не залишився байдужим і допоміг нашій команді.

  Багато матеріальних витрат, пов’язаних із функціонуванням ФК «Василівка», лягає і на плечі самих гравців. Кожен вкладає у команду свої кошти, враховуючи те, скільки може дозволити собі витратити. За власний кошт ми заправляємо транспорт, на якому пересуваємося Житомирським районом, коли потрібно грати на виїзних матчах. Якщо нам потрібен новий м’яч, ми також збираємося на нього усією командою. Отож, питання спонсорської допомоги для нас дуже актуальне, і ми будемо раді, якщо в ФК «Василівка» з’явиться спонсор. Нині ж у нас один м’яч на команду, а футбольній формі гравців вже 3 роки. Проте, це не впливає ані на якість та рівень гри ФК «Василівка», ані на досить гарні результати нашої команди — серед 23 команд у Вищій лізі Житомирського району з футболу ми зараз займаємо 5-е місце. Я б навіть сказав, що зараз ми набираємо вже не фізику, а набираємо мудрість для тактичних ігор. Це й дозволяє нам триматися на досить високому рівні вже тривалий час.

  Вболівальники і талісмани

— Жителі села Василівка щонеділі приходять подивитися футбол на своєму полі та вболівати за місцеву команду. Ми вдячні за підтримку нашим численним фанатам. У футбольного клубу є й свої талісмани: дядя Вова (Володимир Мурга) та Микола Зосімчук, які всіляко підтримують ФК “Василівка”. У дяді Вови вже є семирічна онука, йому вже 60 років, але коли він стає на ворота, то я переконуюся, що молодим спортсменам є ще багато чому у нього повчитися.

  Односельчани дуже переймаються долею своєї місцевої футбольної команди. Коли ми повертаємося додому з виїзних ігор, мешканці села одразу ж розпитують про те, як ми зіграли, які у нас результати, де ще гратимемо тощо. Приємно, що людям не байдуже, як розвивається, чим живе ФК “Василівка” та що чекає команду у майбутньому. Не всі односельчани мають можливість бути присутніми на виїзних іграх нашого футбольного клубу, але вони все одно хвилюються за своїх спортсменів. А коли футбольні матчі відбуваються в селі Василівка, то подивитися гру на стадіоні збираються дуже багато людей.

  Минулий футбольний сезон Житомирського району з футболу

  — Я вважаю, що минулий футбольний сезон для нас був не настільки вдалий, як сезон 2017-го року. Граючи зимою на турнірі “Сніжинка”, ми починаємо набирати фізичну форму і входимо у новий футбольний сезон вже більш підготовленими: з поліпшеними фізичними та технічними показниками. У минулому році ми не заявилися на “Сніжинку”. Наші гравці зимою не набрали потрібної форми та не підготувалися належним чином, тому й зайняли в Житомирському районі 8-ме місце, що є дуже низьким показником для ФК «Василівка.

  Дуже тішить, що у селі Василівка зробили чудовий дитячий майданчик, де діти можуть гратися. Хочеться, щоб з’явився ще й невеличкий спортивний майданчик зі штучним покриттям. Це б заохотило більше молоді займатися спортом, та й дорослі б, я вважаю, теж були б не проти потренуватися на зручному спортивному майданчику. Все залежить від того, чи вдасться знайти спонсора.

ФК Василівка

  Досягати нових цілей!

  Хочу висловити слова вдячності Житомирській районній федерації футболу, яка сприяє розвитку цього виду спорту в районі, організовуючи різноманітні турніри та чемпіонати. Сьогодні футбол у Житомирському районі дійсно розвивається. Усім хотілося б побажати міцного здоров’я, щоб можна було грати у футбол не лише у віковій категорії 40+, а й ще у більш старшому віці. Команді зичу наснаги, фізичної витримки, бажання досягати своїх цілей не лише у футболі, а й у житті, а також надалі радувати своїх фанатів гарними результатами. Вболівальникам бажаю ентузіазму та натхнення, аби вони продовжували підтримувати свою улюблену команду — ФК «Василівка»!

 

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Прочитано 2058 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework