На Євробаченні покажуть відео з Росавою в етнічному вбранні з Баранівського району

У Мережі з'явився атомсферний ролик з українською етно-співачкою Росавою, яка красується в народних вбраннях з Баранівського району, втілюючи етнічний жіночий образ кінця ХІХ - початку ХХ століття.

Також у доступі вже є відеодемонстрація етнічного одягу з Чернівецької та Івано-Франківської областей. Автори проекту "Спадок" загалом обіцяють представити 16 роликів в рамках його першого сезону на одній із фан-зон до Євробачення - 2017 в центрі Києва. Крім того, у планах авторів відзняти одяг з усіх 24 областей України, разом із Донеччиною та Луганщиною, а також етнічний одяг Криму.

На вже оприлюднених відео видно, як молоді жінки й дівчата красуються в народних вбраннях, зокрема, із Баранівського району Житомирської області та Заставнівського району Чернівецької області. Автори проекту зазначають, що в кожному з роликів відтворюється характерний для певного регіону етнічний жіночий образ кінця ХІХ-початку ХХ століття.

Відео з YouTube користувача FILM.UA Group

Літник – спідниця з домотканого матеріалу. Найчастіше його шили з вовняної тканини в дрібні кольорові смужки на червоному тлі (в паски), або у клітинку (гратки). У деяких селах для їх виготовлення використовували покупні білі нитки - більку, яку фарбували в домашніх умовах у різні кольори. До літника часто пришивали тонкий тканий пояс – крайку, що закінчувався зав’язками – шнурками: торочками, поворозками, учіпками, бечками.

 

Джерело: baranivka.blogspot.com

Всі новини Житомира

Прочитано 2595 раз

Последнее изменение Среда, 03/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework