×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сторони конфлікту «Житомирських ласощів» сіли за стіл переговорів

Питання вирішення конфлікту на кондитерській фабриці «Житомирські ласощі» 4 січня розглянула комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

l 04011627Крім депутатів обласної ради, участь у засіданні взяли перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький, а також представники підприємства – сторони конфлікту, представники ГУ Нацполіції та СБУ в Житомирській області, громадської ради при ОДА.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Представники влади та громадськості, підприємства і силових структур намагалися спільно дійти консенсусу задля вирішення конфлікту, який триває ще з грудня 2015 року.

Фабрика становить собою 2-тисячний колектив, який сумлінно виконує свою роботу, працює офіційно, сплачує податки, що йдуть до місцевого бюджету. «Житомирські ласощі» входять у десятку великих платників податків області. Тому призупинення діяльності підприємства через корпоративний конфлікт є не лише іміджевим, а й економічним ударом для області.

l 04011627 1

Сьогодні корпоративний конфлікт, що виник між власниками підприємства, Житомирська облдержадміністрація закликає врегулювати шляхом переговорів, без втягування у процес трудовий колектив. Люди повинні працювати і отримувати заробітну плату, підприємство – не зупиняти робочий процес і сплачувати податки. На цьому акцентував перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, який вчора разом із представниками міської влади особисто виїжджали на фабрику задля врегулювання конфлікту.

l 04011627 1

Голова регламентної депутатської комісії, депутат Сидір Кізін заявив, що дії власників компанії є спробою втягнути у баталії робочий колектив та органи влади. Проте єдиним варіантом врегулювання проблеми є вирішення ситуації між самими власниками.

«Ми не можемо втручатися в фінансово-господарську діяльність підприємства. Це заборонено. Ми, як представники влади, неодноразово виїжджали на фабрику, аби запобігти порушенням громадського порядку, але конфлікт сторони мають вирішити між собою», – наголосив перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко.

l 04011627 1

Коміcія з питань регламенту закликала власників не втягувати у приватний корпоративний конфлікт органи влади, правоохоронні структури, працівників фабрики та активіcтів, а вирішити ситуацію самостійно за столом переговорів. Адже у кожної сторони своє бачення і свої аргументи.

Зі свого боку Житомирська облдержадміністрація звернулася до Нацполіції, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та відповідних територіальних органів із листами щодо необхідності їх втручання в ситуацію та забезпечення охорони громадського правопорядку на території фабрики і прилеглих територіях.

Прочитано 749 раз

Последнее изменение Понедельник, 04/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework