×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У жителів області є реальна можливість заощадити

Державна програма з енергоефективності стала популярною серед жителів Житомирщини у 2015 році. Значно зросла кількість взятих «теплих» кредитів як громадянами, так і ОСББ.

n 1702167846Якщо ще в жовтні 2015 року було видано 2 101 кредит на загальну суму 35,6 млн грн, то за станом на 1 січня 2016 року – 4 095 кредитів на загальну суму 64,2 млн грн., - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Державна програма «теплих» кредитів -  це реальний інструмент для громадян  заощадити на оплаті комунальних послуг», - зазначив голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

Керівник області нагадав, що механізм відшкодування «теплих» кредитів передбачає компенсацію частини суми кредитів в 20% — для громадян на придбання негазових котлів, 30% — для громадян  на енергоефективні заходи та 40% — для ОСББ на енергоефективні заходи. Держава також передбачила компенсацію  у 70% на відшкодування кредитів для субсидіантів

«Збільшення розміру компенсації для людей, які отримують субсидію, покращило ситуацію із залученням кредитів ОСББ, які отримали більше можливостей заохочувати мешканців будинків брати участь у термомодернізації», — пояснив він.

Сергій Машковський додав, що в продовження державної програми відшкодування кредитів в області діє Програма стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки. Відповідно до неї з обласного бюджету відшкодовується фізичним особам – 10 % від суми кредиту, але не більше 1000 грн, учасникам АТО – не більше 2000 грн, для ОСББ, ЖБК – 15% від суми кредиту, але не більше 10 тис. грн.

За детальною інформацією щодо умов кредитування звертайтеся до банків-учасників програми: АТ «Ощадбанк», ВАТ «Укргазбанк» та АТ «Укрексімбанк».

Прочитано 611 раз

Последнее изменение Среда, 17/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework