×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Малині працює котельня на щепі та палетах, обладнання для якої привезено із Туреччини

Рік тому на ТОВ «Папір-Мал» було завезено з Туреччини обладнання для нової твердопаливної  котельні та розпочато його монтаж.

n 0203168074 1Загальна вартість проекту — 450 тис. євро.

Про це повідомляється на сайті Малинської міської ради.

— Необхідність вводити альтернативу газу постала через постійне зростання ціни на блакитне паливо, — зазначає  начальник котельні Тетяна Анатоліївна Коваль (на знімку). —  Ми маємо одну газову котельню, де встановлено три котли різної потужності. За одну  годину з допомогою газу можна виробити загалом  24 тонни пари, яку ми використовуємо для виробництва паперу. При  цьому один котел є резервним, а результатом роботи двох інших   є 14 тонн пари.

Ця ж котельня, хоч і працює з літа, уже цілком себе оправдовує. Її потужність —  12 тонн пари за одну годину.

Влітку котельня на газу «відпочивала». Все виробництво успішно «тягнула» нова, сировиною для якої є щепа та пелети. Щепу постачають з підприємств деревообробки, які розміщено у  Малині та поряд з ним. А пелетами забезпечує місцевий «Екогран».

n 0203168074

Якщо для виробництва тонни пари потрібно 76 кубометрів газу, то щепи використовується 400 кубометрів. До того ж, влітку, коли щепа суха, її калорійність збільшується.

Обладнання котельні повністю автоматизоване. Але й воно потребує нагляду та певних навичок. Попередньо закордонні постачальники провели навчання. Тож нині в чотири зміни працює 12 осіб. Вони підпорядковані   начальнику котельні. Стаж роботи Тетяни Анатоліївни  тут, на котельні «Папір-Малу», 12 років. А загальний у місцевій папероробній промисловості —  майже сорок років.

Прочитано 1102 раз

Последнее изменение Среда, 02/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework