×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Нове підприємство у Коростені, 600 робочих місць та акції протесту

У Коростені біля заводу МДФ почали будувати нове підприємство і місцеві жителі вже записуються «на роботу».

n 2903168474Втім, не всім подобається, що в місті з’явиться ще одне підприємство з переробки деревини. Генеральний директор Української холдингової лісопильної компанії Катерина Самчук розповіла про плани по будівництву нового підприємства, нові робочі місця, зарплати, навчання працівників і прокоментувала акції протесту.

Коростенський Завод МДФ є найсучаснішим автоматизованим німецьким виробництвом, чистим з точки зору екології. Аналогічні заводи компаній Еггер та Кроно розташовані навіть у Альпах и серед німецьких міст. А там вміють слідкувати за екологією. На підприємстві працюють близько 500 чоловік.

«Близько 15 тисяч гривень отримують висококваліфіковані працівники, які обслуговують автоматичне обладнання. Найменша зарплата у прибиральниці – 2 тисячі 900 гривень. Середня заробітна плата по заводу – 5 тис. 600 грн. Це найвища зарплата по Житомирській області, яка щомісяця стабільно поповнює місцевий бюджет у частині нарахованих податків на фонд заробітної плати. Слід зазначити, що ми ніколи не платили зарплату «в конвертах» і робити цього не будемо», - розповідає Катерина Самчук.

Нове підприємство – це УХЛК, «Українська холдингова лісопильна компанія». Воно буде займатися переробкою круглої ділової деревини. На виході буде чистий брус, дошка. Це перша черга підприємства. А друга черга – це вже переробка цих напівфабрикатів у меблеву деревину, будемо випускати заготовки для меблів. Ексклюзивним продуктом найвищої якості буде виступати зрощений брус, щит та дошка певних розмірів. Зрощена продукція цінується в усьому світові, тому що позбавлена природніх дефектів деревини: гудзів, напружень, відшарувань тощо. В наступному цеху сухий зрощений матеріал буде перетворюватись на готову столярну продукцію – плінтус, лиштву, карниз, «вагонку», «блок-хауз» та багато іншого.

На новому підприємстві буде використовуватись виробниче обладнання відомих Австрійських та Німецьких виробників – лідерів у даній галузі: «Holtek», «Linck», «Rudnickand Еnners», аналогів яких не має в Україні.

Буде створено 600 нових робочих місць. Весь процес виробництва буде автоматизований. Технологічний процес передбачає переробку колод на пилопродукцію, її подальше сортування, обробку та зберігання.  Для сушки пиломатеріалів будуть використовуватись конвекційні сушильні камери з системою рекуперації, що в рази підвищує екологічність та енергозбереження підприємства порівняно з аналогічними українськими  – ніяких відходів у повітря не попадає,випари та тепло абсорбуються рекуператором та повертаються в технологію. Сушильний агент – гаряче вологе повітря. Кількість комплектів сушильних камер – 4. Для зберігання відсортованого лісоматеріалу передбачається відкритий склад площею 42 тис. м2. Склад буде ділитися на секції в залежності від параметрів деревини, що встановлюється комп’ютером.

Відходи від основного виробництва: кора дерев, тирса, тріски будуть пускатися на переробку: з тріски робитиметься композитна плита, кора слугуватиме пальним для біологічної енергоустановки, а тирса - сировиною для виробництва пелетів.

Продукція заводу МДФ - плити МДФ різної товщини – від 3 мм до 38 мм для використання у мебельній галузі, плити вологостійки, з яких виготовляються меблі для душових, санвузлів, басейнів. Також випускаємо ламіновану підлогу. Це ламінат, який можна купити в магазинах у великому асортименті – 46 кольорів. В Житомирі він продається в мережі магазинів «Олді». Найширша гама декорів представлена в мережі будівельних магазинів «Епіцентр». Тому більше 50% ламінату, який продає «Епіцентр» - це наш коростенський ламінат.

«Щомісячно ми платимо у місцевий бюджет Коростеня близько 2 мільйони 600 тисяч гривень податків. Для міста ми одне із найбільших бюджетоутворюючих підприємств, на яких сьогодні тримається бюджет м. Коростень. Крім того, для нового підприємства ми закупили обладнання і розмитнили його. Тільки за два місяці цього року заплатили близько 103 397 тис.грн. податку на додану вартість (ПДВ) та 24 740 тис.грн. мита, який отримав державний бюджет. Розмитнення йде через Житомирську митницю, тобто Житомирська область вже отримала від УХЛК більше 128 мільйонів податків», - розповідає Катерина Самчук.

11 березня група осіб заблокувала транспортні комунікації (автодорогу), яка йде до ПрАТ «Коростенський завод МДФ» і таким чином унеможливила рух автотранспорту на підприємство. Ініціатори цього заходу, анонсували його на черговій сесії Коростенської міської ради, яка відбулася 03.03.2016р., тому цих осіб не важко встановити переглянувши відеозапис засідання сесії  ради. Ще раніше одним із ініціаторів перекриття автодороги було направлено до Коростенського міськвиконкому заяву на проведення масового заходу в якій зазначалось, що метою такого заходу є блокування транспортних комунікацій, які ведуть до ПрАТ «Коростенський завод МДФ». На вказану заяву Коростенською міською радою була надана відповідь, що масовий захід проведення якого планується не повинен суперечити вимогам закону та порушувати права інших осіб. Не зважаючи на таке застереження ініціаторами масового заходу всупереч вимогам Конституції України, ЗУ «Про транспорт» було заблоковано транспортні комунікації, які ведуть до ПрАТ «Коростенський завод МДФ», чим вчинено   правопорушення відповідальність за яке передбачена кримінальним кодексом України.

Такий спосіб «захисту» інтересів громадян міста більш нагадує використання не обізнаних із законодавством мешканців міста для досягнення меркантильних інтересів окремих зацікавлених осіб, які не соромляться штовхати своїх, родичів, знайомих, сусідів на вчинення кримінального правопорушення.

Зі свого боку наше підприємство буде реагувати на такі дії в правових межах, та захищати порушені інтереси шляхом звернення до правоохоронних та судових органів. На кураторів «блокади» подано до суду за перешкоджання свободі пересування та нанесені збитки. Пора вже відповідати за подібні свавілля!

Слід зазначити, що всі відповідні дозволи та експертизи на будівництво УХЛК є в наявності. Кожен громадський діяч може звернутись до влади та отримати їхні копії. А на заводі МДФ екологічні перевірки проходять 2 рази на рік іще жодних перевищень норм по викидах не встановлено. Протоколи перевірок надаються по першому офіційному запиту».

За матеріалами Коростенської міської ради

Прочитано 896 раз

Последнее изменение Вторник, 29/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework