Версия для печати

Хто і за які кошти встановив вікна у Малинському ДНЗ №1

{jcomments on}

  Звістка про обшуки, проведені нещодавно обласною поліцією у зв’язку із незаконним встановленням металопластикових вікон та дверей у ДНЗ №1, сколихнула місто Малин.

  Ця подія швидко обросла чутками, особливо після того, як раптово пішли у відпустку мер та його два заступники, а пізніше й начальник міськво Микола Шеренок.

  Як вдалося з’ясувати, обшуки проводили у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому 29 травня за ознаками кримінального правопорушення. Слідчі ОВС СУ ГУНП в Житомирській області дійшли висновку: «Посадові особи виконавчого комітету Малинської міської ради, діючи у співучасті, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб, здійснили розтрату коштів місцевого бюджету в розмірі 155 тисяч гривень, передає mn.zt.ua.

  Так, 18 травня між відділом освіти виконкому Малинської міськради в особі начальника Шеренка М.В., який перебуває у прямому підпорядкуванні міського голови Шостака О.Г., та ПП «Буд Проект», укладено договір на виконання робіт по об’єкту «Капітальний ремонт, заміна вікон та дверей на металопластикові в ДНЗ №1», які фактично були виконані в 2016-му році за рахунок благодійних внесків.

  У ході проведення не­гласних слідчих дій установлено, що ПП «Буд Проект» будь-які роботи по об’єкту не виконувало». Натомість 19 травня були підписані акти виконаних робіт, а 25 травня відділ освіти перерахував ПП «Буд Проект» 155 478,38 гривні. Наразі слідчі, вилучивши оригінали документів, проводять подальше розслідування. Тим часом у мерії, ДНЗ №1 та ПП «Буд Проект» спростовують обвинувачення, вважаючи їх безпідставними. Зокрема, пояснюють: наприкінці минулого року в місто надійшла субвенція із держбюджету на заміну вікон у трьох дитсадках: №1, №3, №9. У дитсадку №1 до кінця року не встигли виконати роботи, тож кошти довелось повернути державі. Натомість заміри вже було зроблено, вісім вікон і одинадцять дверей виготовлено, і компанії ПП «Буд Проект» нічого не залишалось, як встановити їх пізніше — у січні 2017 року.

  Субвенцію Малину так і не повернули, і в квітні депутати міськради виділили на вже виконані роботи кошти з міського бюджету. Так це чи ні — встановлять слідчі, які, до речі, провели обшук і у власників житомирської компанії «Буд Проект». До слова, решту 50 вікон протягом останніх п’яти років у ДНЗ №1 дійсно встановили за благодійні внески, за винятком декількох, кошти на які виділяли з обласного бюджету. Якби батьківські та інші благодійні кошти надходили на спецрахунок, як вимагає чинне законодавство, проблем не було б.

  Адже придбане майно міськво одразу ставило б на баланс, що унеможливлювало б підозри у зловживанні. Те, що відбулось у ДНЗ №1, може трапитись і у будь-якому іншому дитячому закладі, який змушений у скрутний час використовувати благодійні внески. Отож, ця ситуація стане для всіх гарним уроком…

Всі новини Житомира

 

Прочитано 3934 раз

Последнее изменение Вторник, 11/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии