Нардеп: Члени міжфракційного об’єднання “За Житомирщину” підписали звернення до Кабміну, в якому попросили виділити кошти на зарплати медикам

  Про це сьогодні, 28 вересня, на 26-ій сесії Житомирської міської ради повідомив народний депутат від Житомира Борислав Розенблат.

 «Доброго дня, шановні присутні. Хочу проінформувати про рішення Кабміну щодо медичної субвенції. Вчора було засідання Кабінету міністрів України, на якому прийняте рішення виділити Житомирській області 17 мільйонів гривень. Ми чудово розуміємо, що цих коштів недостатньо, але все ж вдячні уряду за підтримку. Зазначу, що депутати міжфракційного парламентського об’єднання “За Житомирщину” підписали звернення до Кабінету міністрів, аби були виділені додаткові кошти із резервного фонду, а також внесені зміни до державного бюджету України для того, щоб дійсно покрити всю медичну субвенцію не за рахунок місцевого бюджету, а все ж таки за рахунок перевиконання державного бюджету.

  Що стосується державного бюджету на наступний рік, то наприкінці тижня було запропоновано проект на 2018 рік у цифрах і картинках. Там є багато нового, багато і позитивного, але є ще ті моменти, які викликають занепокоєння. Згідно реформи децентралізації, яка була запропонована, планується виділити значно менше коштів на розвиток місцевих бюджетів. Завтра відбудеться спільна нарада з питання бюджету на 2018 рік. Шановні колеги, я прошу, щоб і ви також максимально долучилися до цієї програми, бо дійсно при голосуванні за бюджет ми повинні чітко розуміти, якими діями, якими інструментами ми будемо збільшувати надходження до місцевих бюджетів, тобто повинна бути формула. Якщо ми сьогодні приймаємо програму децентралізації, якщо ми приймаємо програму дій, щоб розвивати місцеві громади, то ми повинні спрямувати усі зусилля на те, щоб більшість грошей залишалося не в державному бюджеті, а на місцевому рівні.  Ще раз хочу подякувати колегам із Житомира за те, що виділили кошти на заробітні плати медикам з місцевого бюджету. Ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб вже наступного тижня вирішити питання фінансування медичної субвенції у повному обсязі.   

  «Шановний пане Бориславе, у мене навіть не питання, а побажання до вас. Знаючи про ті проблеми, які є (а у нас під прицілом, зазвичай, такі галузі, як освіта, медицина), ми щоразу наприкінці року боремося з вирішенням проблем. Хоча про проблему знаємо ще з 1-го січня. Пане Бориславе, вас і ваших колег із Житомирщини я б хотів попросити: не голосуйте за ті речі, за які ви голосуєте вночі, приймаючи бюджет в останній день року, або за декілька днів до кінця року. Тоді, коли ви бачите ті жахливі і незрозумілі цифри, тоді й ставте питання, тоді й об’єднуйте зусилля, і не тільки депутатів із Житомирщини, а й інших колег. Кричіть про це, трупами лягайте у Верховній Раді, але не давайте голосувати за незрозумілі речі. І тоді не потрібно буде нагнітати таку ситуацію, змушувати депутатів міськради кошти, які б мали йти на розвиток міста, спрямовувати на зарплату працівникам охорони здоров’я. А наступного року, наскільки ми чуємо, є загроза, що така ж ситуація, яка виникла з медиками,  повториться і з освітянами. Тому я дуже прошу: на стадії формування та голосування за бюджет на наступний рік не допускати більше таких помилок!», — зазначив Олександр Величко, депутат Житомирської міської ради, представник фракції «ВО Батьківщина».

Новини Житомира

Прочитано 1034 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework