Версия для печати

Житомирські підприємці отримати компенсацію з обласного бюджету по кредитах “КУБ”. Конкурс оголошено знову

  На Житомирщині двоє підприємців, які взяли кредит у ПриватБанку, одержали відшкодування з обласного бюджету.

   У серпні 2017 року влада області оголосила конкурс бізнес-проектів у рамках реалізації Порядку часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, що залучені суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації бізнес-проектів.

  Підприємці з Бердичева і Ємільчинського району  прокредитували свій бізнес за програмою ПриватБанку “КУБ” («Країна успішного бізнесу») та подали заявки на конкурс бізнес-проектів.

  Бердичівлянин займається виробництвом меблів. Запозичені кошти у сумі 50 тис. грн використав для купівлі кромкооблицювального станка, при цьому одержав компенсацію з обласного бюджету в розмірі 6750 грн.

  Житель Ємільчинського району має власне лісопильне та стругальне виробництво. У ПриватБанку взяв кредит на суму 500 тис. грн для купівлі стрічкової пилорами й інших засобів та отримав від влади 67 500 грн часткового відшкодування відсотків.

  Поліпшенням власних справ підприємці водночас запланували і створення нових робочих місць.

  А вже на початку січня 2018 року влада області знову оголосила конкурс бізнес-проектів (детальніше про Порядок часткового відшкодування). Таким чином, й інші підприємці, які взяли кредити у ПриватБанку для покращення свого бізнесу вже у новому році, можуть отримати часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами.

  “Наші клієнти-підприємці за рахунок обласного бюджету мають змогу погасити частину відсотків по своїх кредитах “КУБ” від ПриватБанку. Адже однією з умов отримання компенсації є створення нових робочих місць, на що зазвичай і спрямовані кредити по програмі “КУБ””, - розповів керівник з активно-пасивних операцій клієнтів малого і середнього бізнесу Житомирського РУ ПриватБанку Роман Грицюта.

  Крім створення нових робочих місць, претенденти на отримання відшкодування частини відсоткової ставки за кредитами повинні відповідати наступним вимогам:

  • зареєстровані на території Житомирської області;

  • не мають заборгованості перед державним і місцевими бюджетами зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів;

  • працюють у межах видів діяльності, визначених вищезазначеним Порядком.

  Претенденти отримали кредити на:

  • придбання устаткування, обладнання, інших основних засобів виробничого призначення;

  • модернізацію технологічного процесу виробництва з метою зниження його собівартості;

  • удосконалення системи управління виробничим процесом;

  • впровадження технологій енергоефективності у виробничий процес;

  • розроблення нових видів продукції (товарів);

  • промоцію бізнесу і пошук нових ринків збуту.

  Заявку на отримання компенсації разом з пакетом документів потрібно подати до департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської обласної державної адміністрації до 02.04.2018 року,  за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, каб. 204.

Новини Житомира

Прочитано 805 раз

Последнее изменение Пятница, 12/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии