Житомирщина обігнала південні області та лідирує за виробництвом меду
Ще кілька років тому у лідерах з виробництва меду були південно-східні області. Тепер же у лідери за кількістю бджолосімей, а відповідно і виробництвом меду вийшла Житомирська область.
Кожен сьомий його кілограм нині збирають на території області, частка якої у 1990 р. не дотягувала навіть до 1%. Про це повідомляє kurkul.com з посиланням на guard.co.ua.
За радянських часів, в області 55,5% бджолосімей утримували в агропідприємствах. Зараз на індивідуальні господарства припадає 99,9% загальної кількості комах, а виробництво меду порівняно з показником 1990 р. зросло у 16,5 разів.
Щорічно на Житомирщині виробляється понад 8 тис. т меду. З кожного вулика бджоляр отримує в середньому понад 41 кг продукту. Загальноукраїнський показник не вищий за 24 кг, а в деяких областях взагалі від 2,7 до 10 кг.
Фахівці пояснюють це тим, що в цих регіонах бджіл розводять насамперед заради розмноження, постачаючи карпатську породу і на Житомирщину, де вона себе добре зарекомендувала, хоч офіційно не внесена до переліку породного районування.
Последнее от Главный Редактор
- В Овруч передали 12 одиниць техніки для потреб Збройних сил України. ВІДЕО
- 5 тис. доларів США за обмежену придатність до військової служби: викрито начальника ВЛК військового шпиталю та двох пособників
- #ПрозорістьТаПідзвітність: Держаудитслужба очікує на висновки проведеної моніторингової процедури
- На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність”
- #плічопліч: У Станишівській територіальній громаді відбувся територіальний етап змагань з футзалу. ВІДЕО