Версия для печати

На Житомирщині у 2018 році планують встановити вуличне освітлення на 150 км

  Мінімум 150 км вулиць будуть освітлені у 2018 році на Житомирщині у близько 50-70 населених пунктах.

 

  Проект «Засвітимо Житомирщину» ініціював голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, повідомляє прес-служба ОДА.

  На сучасне освітлення передбачається 19,5 млн грн за рахунок коштів ДФРР, обласного та місцевих бюджетів.

  «Вже найближчим часом має відбутися засідання робочої групи, на якому визначать перші населені пункти, де впроваджуватиметься проект "Засвітимо Житомирщину". Загалом потребують освітлення 4088 км. Обмежень щодо участі у проекті населених пунктів немає, не беруться до уваги лише ті села і селища, які мають освітлення, але потребують модернізації. Цьогоріч будуть освітлені як мінімум 150 км», – зазначає головний спеціаліст відділу регіональних програм та житлової політики департаменту регіонального розвитку ОДА Тетяна Ходаківська.

  Райони у пропозиціях на освітлення подали близько 685 населених пунктів, у яких лише 1300 км освітлено, а протяжність вулиць, які потребують освітлення – 4088 км.

  У рамках проекту передбачається встановлення сучасних світлодіодних ламп, які мають високий коефіцієнт передачі кольору, точний розподіл світла, відрізняються тривалим терміном експлуатації та споживають значно менше електроенергії, ніж лампи розжарювання. Це сприятиме мінімізації витрат на утримання точок освітлення.

  Як наголошує голова ОДА Ігор Гундич, у першу чергу, проект буде спрямований на сільську місцевість, де немає освітлення з моменту настання незалежності України.

Новини Житомира

 

 

Прочитано 720 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии