Майно продав, але зарплату не виплатив

  Найпроблемніше підприємство з виплати заробітної плати в області — ПАТ «МДЕЗ», керівник якого за фіктивними документами продав майно заводу, аби не виплачувати людям борги. Про це повідомив на прес-конференції у Житомирі начальник управління виконавчої служби ГТУ Петро Данилишин.

 

  Заборгованість по зар­платі на «МДЕЗі» становить понад 327 тисяч гривень, натомість керівництво заводу не збирається виплачувати працівникам зароблене. Більше того — держвиконавці виявили, директор заводу в шахрайський спосіб, підробивши документи, реалізував арештоване майно товариства, вочевидь, щоб його за борги не продали «з молотка» і не віддали людям зарплату, - розповідає mn.zt.ua

  Начальник Малинського РВ ДВС Віталій Мельник додає, на базі «МДЕЗу» зараз фактично працює два інших підприємства: ТОВ «Українські пелети» і ТОВ «Український машинобудівний концерн». Засновником та одним із підписантів другого є безпосередньо керівник ПАТ «МДЕЗ» Іван Неділько. У виконавчій припускають, ці товариства займаються господарською діяльністю, користуючись майном «МДЕЗу», незважаючи на те, що проти заводу ще у 2014-му порушена справа про банкрутство. Загальний борг «МДЕЗу», який винен не лише працівникам, а й ПФУ, іншим установам та підприємствам, становить до 10 мільйонів гривень.

  Наразі проти керівника ПАТ «МДЕЗ» порушено кримінальне провадження, тривають слідчі дії. До слова, нехай би спитали в Івана Неділька і про обман містян, котрим уже багато років поспіль він обіцяє відчинити двері бамівського спорткомплексу, але далі обіцянок справа, на жаль, не заходить.

  На Малинщині, до речі, є також проблема в КП «Гранітненське», де борг з виплати заробітної плати становить 137 тисяч гривень. Як пояснюють держвиконавці, там відповідальні посадові особи теж відмовляються знайти шлях для погашення заборгованос­ті. Проте чи понесуть покарання за бездіяльність?

 
Прочитано 805 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework