Житомирщина - в переможцях рейтингу легкості ведення бізнесу

  Вінницька, Івано-Франківська та Житомирська області стали переможцями рейтингу легкості ведення бізнесу "Регіональний Doing Business 2018". 
 

  Результати рейтингу оприлюднені на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

  Як свідчить рейтинг легкості ведення бізнесу серед областей України переможцем стала  Вінницька область  із  334 балами;  на два бали менше набрала Івано-Франківська обл. — 332 бали; на третьому місті з невеличким відривом опинилася Житомирська обл. із 313 балами. 

  Заступник голови офісу ефективного регулювання (BRDO) Денис Малюська розповів, що оцінювання відбувалося за адаптованою методологією Світового банку. 

  "У фокусі дослідження перебувало шість напрямків взаємодії підприємців з місцевою владою таких як легкість створення підприємства, сплата місцевих податків, одержання дозволів на будівництво, оформлення земельної ділянки під об'єкт нерухомості, приєднання до електромережі, якість електронних сервісів. За кожен пункт надавалося до 100 балів, тож максимальний бал, який можна було отримати по всіх пунктах — 600", - сказав керівник офісу ефективного регулювання.

  Виконавчий директор СУП Катерина Глазкова розповіла, що для створення рейтингу легкості ведення бізнесу для опитування усього було розіслано підприємцям 2500 анкет. "Насправді, ми вимірювали дві прості речі - гроші і час, які потрібно витратити, аби відкрити бізнес в області",- сказала Глазкова.

  Як зазначив Джошуа Бадах, старший експерт Проекту EU4Busines/FORBIZ, такий рейтинг дасть можливість регіонам як краще конкурувати так і вчитися один у одного як долати ті перепони, що заважають розвитку приватного бізнесу в Україні.

  BRDO та Спілка українських підприємців (СУП) у 2017 році підготували рейтинг легкості ведення бізнесу в українських регіонах - Регіональний Doing Business 2018 в основу якого покладено методологію Світового банку.

 
Прочитано 1768 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework