UPG побудує в Коростені газонакопичувальну станцію на території колишнього фарфорового заводу

  ТОВ «ЖитомирАвтоГазСервіс», що входить в структуру «Укрпетролеумгрупп» (мережа АЗС UPG), оголосило про плани будівництва додаткових потужностей для зберігання світлих нафтопродуктів і газонаповнювальної станції (ГНС) на 2000 куб. м у м Коростень (Житомирська обл.), в безпосередній близькості до діючої нафтобазі компанії.

 

  Про це свідчить заявка «ЖитомирАвтоГазСервіса» на проведення оцінки впливу даного проекту на навколишнє середовище, оприлюднена 8 травня на сайті Мінекоенерго, - повідомляє uzh.life з посиланням на enkorr.

  Проект передбачає зведення 8 вертикальних резервуарів ємністю 1000 куб. м кожен для світлих нафтопродуктів і установку 20 підземних резервуарів по 100 куб. м для зрідженого газу.

  Будівництво планується на території колишнього фарфорового заводу по вул. Богдана Хмельницького, 4.

  ЗАТ «Коростенський фарфор», що колись володіла цією ділянкою, збанкрутувало ще в квітня 2013 р. А в листопаді 2016 г. «ЖитомирАвтоГазСервіс» на аукціоні купив майновий комплекс зі складськими приміщеннями загальною площею 11,5 га за 5,01 млн грн. без ПДВ.

 Перша згадка про проект переобладнання цих складів під нафтобазу з ДПС у відкритих джерелах датована травнем 2019. Саме тоді була подана заявка на початок робіт в Державну архітектурно-будівельну інспекцію. За даними супутникових знімків сервісу Google maps, будівельні роботи на цій ділянці вже почалися.

  Будівельний майданчик знаходиться по протилежну сторону ж / д - колії від діючої нафтобази UPG, яка має юридичну адресу вул. Горького, 41.

  На поточний момент UPG не має власної ДПС. Компанія імпортує газ для власної роздрібної мережі автотранспортом з Мозирського НПЗ і Речицького ГПЗ. У 2019 року обсяг імпорту склав близько 19 тис. т.

  UPG володіє мережею АЗС, що складається з 65 станцій. Щонайменше 50 з них обладнані модулями для реалізації скрапленого газу. У 2019 році, за даними Держстату, готівкова реалізація автогазу в мережі UPG склала 15,4 тис. т, що на 27% більше, ніж в 2018 р.

  Бренд UPG належить паливній компанії «Укрпалетсистем» (Коростень, Житомирська обл.), Яка спеціалізується на поставках нафтопродуктів (переважно ДП) з Білорусі, а також на дрібнооптових поставках зі своїх нафтобаз. Компанія оперує одним з найбільших парків бензовозів (приблизно 200 од.). У 2019 р імпортувала 410 тис. т. ДП, зайнявши четверту позицію у відповідному рейтингу.

  Мережа АЗС UPG налічує 65 станцій, 50 з яких обладнані модулями для продажу зрідженого газу. Значний частина станцій зосереджена в Центральному та Західному регіонах України.

Новини Житомира

Прочитано 883 раз

Последнее изменение Пятница, 15/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework