Версия для печати

Садиба «Бабина Лоза» – приклад ефективного використання державної підтримки для розвитку власної справи, – Володимир Федоренко

  Перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко відвідав фермерське господарство «Бабина Лоза» у Малинському районі, яке скористалося державною підтримкою з обласного та державного бюджетів.

   На ферму у селі Лісове залучали кредитні кошти з безвідсотковою ставкою на розвиток фермерського господарства, а також отримали часткове відшкодування за придбану сільськогосподарську техніку.

  «Садиба «Бабина Лоза»  це справжня перлина Полісся. Ця родинна ферма спеціалізується на переробці молока та виробництві сирів. Господарство доглянуте, виробництво унікальне, а продукція неймовірно смачна»,  розповідає Володимир Федоренко.

бабиналоза1

  Так, на фермерському господарстві «Бабина Лоза» налічується близько 100 кіз, загальна площа в обробітку – 15 га. Вироблена тут продукція постачається у відомі мережі магазинів та ресторанів столиці. Також на фермі є власна пасіка. Серед жителів на господарстві ще є корови, козенята та віслюк.

бабиналоза1

  Власниця ферми Ірина Хаценко розповідає, що все почалося з теплих спогадів про дитинство, проведених у цьому селі у бабусі з дідусем та мрії відновити ті відчуття. Спочатку пані Ірина завезла дві кози, які купувала в якості породистих, проте ті виявилися звичайними. Та й  потім одна з них втекла, але згодом повернулася. Далі придбали теля, і так почала створюватися ферма «Бабина Лоза».

бабиналоза1

  За словами Ірини Хаценко, їй довелося вивчати все самотужки про корів та кіз, про те, як їх годувати, як їх лікувати. Колись її вразив той факт, що кози є дуже розумними тваринами.

  «Це справжній приклад ефективного використання державної підтримки для розвитку власної справи. З колишньої сільської хатинки тут створили сучасну європейську еко-ферму. Власниця ферми – пані Ірина – дуже глибока та креативна особистість, справжня господиня», – наголошує Володимир Федоренко.

  У перспективних планах відкриття на фермі еко-ресторану, де б охочі могли приїхати погостювати на вікенд цілими родинами, посмакувати корисною продукцією ферми та просто отримати масу задоволення, позитивних емоцій та відпочити.

  За словами першого заступника голови ОДА, родина Хаценків мріє про відкриття картинної галереї та музичної кімнати, аби створити ще й культурний простір.

  «Ми не будемо стояти осторонь і обов’язково допоможемо, щоб вже восени завітати на відкриття новоствореного еко-арт-об’єкту», – запевняє Володимир Федоренко.

бабиналоза1

Пресслужба ОДА

Новини Житомира

 

Прочитано 965 раз

Последнее изменение Вторник, 19/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии