Мільйонні розкрадання на Житомирському бронетанковому заводі

  Збитки на понад мільйон гривень – така сума фігурує у справі про зловживання посадовців своїми обов’язками Житомирського бронетанкового заводу, – повідомляють в Управлінні Служби безпеки України в Житомирській області.

   «Співробітники обласного управління СБУ спільно зі слідчими Національної поліції і військовою прокуратурою викрили посадовців Державного підприємства „Житомирський бронетанковий завод“ на мільйонних зловживаннях під час ремонту систем захисту для Збройних сил України. У межах розпочатого кримінального провадження встановлено, що навесні 2018 року посадовці держпідприємства уклали договір на технічне обслуговування і ремонт приладів радіаційної і хімічної розвідки із львівським науково-виробничим об’єднанням. Вартість цього договору становила 2,5 млн грн», – розповідає речниця УСБУ в Житомирській області Ірина Мартинюк.

  Перевірка показала, що на бронетанковому заводі є вся необхідна матеріально-технічна база для ремонту і повірки військової техніки. Незважаючи на це, львівське підприємство залучило до процесу три фірми-субпідрядники. Через це вартість робіт була завищена на понад 60%, – наголошують в УСБУ.

  «Крім того, експерти виявили низку порушень технологій ремонту і тестування військових приладів, що могло призвести до передчасного виходу з ладу обладнання і ставило під загрозу життя і здоров’я військовослужбовців в умовах радіаційної та хімічної небезпеки. Правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків. Вилучено військову продукцію, договори і фінансову документацію», – зазначає Ірина Мартинюк. 

  Попередньо загальна сума збитків складає 1 млн 300 тис. грн. Проте ця сума може бути не фінальною, – кажуть в УСБУ в Житомирській області.

  «Буде призначено експертизу документації, яка вилучена в ході санкціонованих обшуків. І відтак уже можна буде говорити про всі збитки державним інтересам, які завдали посадовці держпідприємства. Конкретна сума буде встановлена за результатами тих експертиз, які будуть проводитися у межах кримінального провадження», – говорить Ірина Мартинюк. 

  Підозрюваних наразі немає. В УСБУ зазначають: про оголошення про підозру конкретним посадовцям можна буде говорити після того як стане відомо, хто був відповідальною особою у цій справі.

  Кримінальне провадження за цим фактом відкрито наприкінці минулого року. З того часу триває досудове розслідування за ст. 364 ККУ (Зловживання владою або службовим становищем). Санкцією статті передбачено позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років.

  «Не виключено, що буде змінено статті, за якими наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні. Тож поки що про відповідальність говорити зарано», – наголошує Ірина Мартинюк.

Джерело: ctv.ua.

Новини Житомира

 

Прочитано 893 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework