«Автомагістраль» не проходить вимогу Укравтодору щодо досвіду на невеликі підряди по «бетонці»

  30 червня тендерна колегія Антимонопольного комітету України прийняла до розгляду скаргу ПП «Автомагістраль» на дискримінаційні умови прописані у тендерній документації Служби автодоріг у Житомирській області.

   Про це повідомляється у системі «Прозоро», - передає nashigroshi.org.

  Фірма подала скаргу на умови тендеру на поточний середній ремонт автодороги державного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин очікуваною вартістю 80,11 мільйонів гривень. «Автомагістраль» оскаржує дискримінаційну заточку, яка вимагає від учасника мати досвід у ремонті поздовжніх та поперечних швів в цементобетонному покритті та влаштування тонкошарового покриття з литої емульсійно-мінеральної суміші, укладений протягом останніх 5-ти років.

  Скаржник зазначив, що заливання мастикою швів у цементобетонному покритті та влаштування покриття з литої емульсійно-мінеральної суміші є рідкісним для ринку України, оскільки відсоток бетонних доріг в країні складає менше 1%. А відповідний досвід можуть підтвердити лише іноземні компанії, або ж вузьке коло вітчизняних, які займались будуванням цементно-бетонних доріг. Фірма зазначає, що в неї є аналогічний досвід, але на дорогах з асфальтного покриття.

  Єдина цементно-бетонна дорога в країні, це траса Н-31, яку нині будуть у Полтавській та Дніпропетровській областях. Тож дотриматись вимоги можуть лише ті вітчизняні компанії, які приймали участь у її будівництві. Більше того, сам замовник, який вимагає від учасника мати в останні п’ять років відповідний досвід, за ці п’ять років жодного разу не проводив закупівлі на цей вид робіт, тож звідки у компаній має бути відповідний досвід – не відомо.

  Раніше, через заточку щодо досвіду, яка вимагає від учасника мати 100% досвіду по аналогічним видам робіт у контрактах виконаних на 85% в останні три роки, не проходили вітчизняні компанії, які не входять у Національну асоціацію дорожників України, тільки на великі підряди. Але згідно з цим тендером, навіть досвідчені українські компанії не можуть потрапити на торги, через вимогу досвіду у тендері до 100 мільйонів гривень.

  Засновником і директором «Автомагістралі» є Микола Скоростецький, який у 2005-2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

Новини Житомира

 

Прочитано 1205 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework