×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Вперше центральну вулицю Житомира прикрасять дідухом висотою три метри

Такий незвичний подарунок житомирянам до новорічних свят зробить представник громади РУНВіри «Оріяни» Олексій Пшеничнюк.

n 1812157179 Встановлення снопа-гіганта заплановане на 19 грудня зі святковим концертом та виставкою майстрів народної творчості, - повідомляє Людмила-Ладаслава Лобачова.
Дідух, або як його ще називають дід, сніп, коляда, хлібне дерево – старовинний оберіг українців. Символ родоначальника сім'ї – діда і всіх предків, які колись жили. Завіруваннями дідух приносить в родину щастя та радість, захищає від біди, сприяє святковому настрою. Його робили з першого зажинкового чи останнього обжинкового снопа, використовуючи колосся пшениці, льону, вівса та прикрашали сухоцвітами і стрічками. На Різдво господар урочисто вносив дідуха в хату і ставив на покуті, де сніп стояв до Водохрещі.
Організатори події впевнені, що встановлення триметрового дідуха на центральній вулиці Житомира сприятиме відродженню традиції плетення снопів, об’єднає навколо дідуха людей різного віку та релігійних поглядів. Тому назву мистецькій події обрали відповідну: “Дідух єднає українців”.
Дідух-гігант прикрашатиме сцену на Михайлівській до 19 січня, так що всі бажаючи зможуть помилуватися незвичайним оберегом та сфотографуватися на пам'ять.

Последнее изменение Пятница, 18/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework