×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Батько Кузьми Скрябіна родом із Малина

Завтра, 2 лютого мине рік, трагічно загинув лідер гурту «Скрябін» Кузьма.

n 0102167587Андрій Кузьменко, більш відомий як Кузьма Скрябін, лідер однойменного гурту “Скрябін” – відомий український співак, музикант, ведучий.

Народився Кузьма 17 серпня 1968 року в Самборі Львівської області, а от батько його родом із Житомирщини. Віктор Кузьмич Кузьменко народився в місті Малині 1942 року.

Дід Андрія - Кузьма Кузьменко народився Малинському районі, в селі Пиріжки. Разом із дружиною Єнько Вірою Павлівною, окрім Віктора, виховували двох дітей: сина Володю та донечку Валю.

Дідусь по лінії матері Павло Єнько був майстром на всі руки. Всім допомагав споруджувати будинки. Рід Єньків був знаний у Малині.

Почалася війна – Кузьма Кузьменко, себто батько Віктора Кузьмича, без вагань пішов на фронт. На жаль, там загинув. І Вірі Павлівні довелось самій виховувати дітей. Було важко, але треба було жити далі…

Так сталося, що хата, де вони жили, згоріла, і мати з дітьми переїхала до родичів у Львів.

З того часу пройшло вже багато років. Славний рід Кузьменків поповнився по всій Україні, його гілка розгалузилася. Наразі і в Малині живе багато родичів Віктора Кузьмича.

Зокрема журналіст газети “Житомирщина” Богдан Лісовський народився в Малині і є племінником пана Віктора. Він згадує:”Я один раз у житті бачив Віктора Кузьмича, він щирий, добрий, веселий. З гордістю розповідав про свого сина Андрія, скаржився, що дуже рідко його бачать, бо в нього  то зйомки, то концерти, то допомога воїнам АТО”. Пишається пан Богдан і тим, що книгу спогадів “Моя дорога птаха”, яку видала дружина Віктора Кузьмича і мама Скрябіна пані Ольга вони в Малині придбали першими.

Зараз Віктору Кузьменку 73 роки. Вони разом із дружиною живуть  поблизу Львова – у Брюховичах. За своє життя він усього двічі бував на Малинщині, але його всі там пам’ятають і чекають в гості.

За інформацією «Моя Черняхівщина»

Последнее изменение Понедельник, 01/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework