Забута часом історія маєтку Рильських в Бровках. ФОТО

Бровки Перші - невелике село в Андрушівському районі Житомирської області. Завдяки зручно розташованій на території села залізничній станції, Бровки впевнено б'ють рекорди по зменшенню популяції сільського населення, яке тікає звідси до столиці електричками Козятин - Київ. 

Але мало хто знає, що це непримітне на перший погляд село, має багату історію, і вона тісно пов’язана з родом Сцібор-Рильських.

З 1834 року селом володів Діонізій Рильський, двоюрідний брат прадіда Максима Рильського. Останніми власниками були Оскар Сцібор-Рильський з дружиною Марією. Після приходу радянської влади і до 1990-х років в приміщенні маєтку, де раніше проживали Оскар та Марія, розташовувалась школа. Залишки дворянського маєтку до цього часу знаходяться в центрі Бровок. Територія навколо нього солідно заросла чагарниками, в які будівля провалилася з головою і з дороги майже не помітна.

Стіни там мокрі й крихкі, втім певний шарм та загадковість лишились у величних сходах, білих колонах, ледь помітних візерунках на пошарпаних стінах та у парку навколо садиби.

На жаль, за кілька років від цього місця залишиться лиш звалище пилу й каміння. Історію маєтку Рильських в Бровках можна сміливо вважати закінченою.

Фото з сайту Travel Creature Biz Ua.

Последнее изменение Понедельник, 30/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework