×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На вихідних до Бердичева: Народний музей заводу та Кляштор босих кармелітів. ФОТО

Житомирщина відома старовинними храмами, палацами, музеями та фестивалями, місцями героїчної звитяги наших земляків і різнобарвністю національних культур. Це край чаруючої природи: лісів та річок, парків та озер, скель та схилів.

Вся багатовікова історія Житомирського краю дбайливо зібрана науковцями та краєзнавцями і збережена в музеях, адже вони є безцінними джерелами пізнання та своєрідною «машиною часу». Обов’язково завітайте в місцеві «храми культури», щоб хоча б на декілька хвилин перенестись у світ прадавніх історій та легенд.

Бердичів – мальовниче та красиве місто, яке має давню та цікаву історію. Дізнатись більше про його становлення та розвиток, про видатних творців культури та літератури, уродженців Бердичева, діяльність яких пов’язана безпосередньо з містом можна в Музеї історії міста Бердичева (м. Бердичів, пл. Соборна, 25), який розташований в приміщенні, що входить до комплексу споруд колишнього Кляштора босих кармелітів – пам’ятки архітектури XVI-XVIII ст. Музейні експозиції знайомлять відвідувачів з історією міста середніх віків, періоду Другої світової війни. У виставковій залі працює змінна виставка, де експонують свої роботи фотоаматори, професійні фотографи, художники та майстри народної творчості. В приміщенні Кляштору босих кармелітів також розміщена експозиція, присвячена Джозефу Конраду.

У міському палаці культури імені О.А. Шабельника розміщений Народний музей історії заводу «Прогрес». Експозиція музею побудована в хронологічному порядку і охоплює весь історичний шлях розвитку підприємства від часу створення у 1860 році і до наших днів. Тут представлені документи, вирізки з газет, особисті речі працівників підприємства та інші експонати. Отож, чекаємо вас за адресою: м. Бердичів, вул. К. Лібкнехта, 79.

В с. Терехове, на Батьківщині видатного англійського письменника, класика світової літератури Джозефа Конрада відвідувачі можуть ознайомитись із життєвим та творчим шляхом митця в Районному народному музеї імені Джозефа Конрада (вул. Радянська, 5), в якому зберігся парк і будинок родини письменника. Особливою цінністю музею є прижиттєве повне видання творів письменника.

 

 

 

Последнее изменение Среда, 08/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework