×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Житомирянам на замітку: унікальна фауна і флора у Селезівці

Поліський природний заповідник — природно-заповідний об'єкт загальнодержавного значення, розташований в Олевському та Овруцькому районах Житомирської області.

Поліський заповідник був створений в 1968 році на землях Полісся в Житомирській області. Він є зразком природи, практично незачепленою серйозної сільськогосподарською діяльністю, що обумовлено великою кількістю боліт на його території.
Красиві пейзажі, що поєднуються з багатством природи, флори і фауни, роблять цей заповідник бажаним місцем для туристів. На території заказника розташовуються великі ліси, представлені дубом, березою та іншими видами дерев. Вони утворюють змішаний ліс, що покриває територію Полісся на 70-80%.
Територія Полісся сформувалася під час останнього льодовикового періоду, який згладив долини на всій площі заповідника. Заповідна територія знаходиться відразу в трьох долинах річок - Болотниця, Жлобніци і Перги, які впадають у притоку Прип`яті, Уборть. Таке поєднання річок, боліт, заплавних лук утворює місцевість, в якій збереглися багато видів тварин, птахів і рослин. Вам неодмінно сподобається тутешня природа. Для відвідувачів відкритий візит-центр.

Последнее изменение Четверг, 28/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework