×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

У Житомирі визначили переможців міжнародного фестивалю

У Житомирі підбили підсумки конкурсної програми ІІ міжнародного фестивалю мистецтв "Пісенний Спас" імені Володимира Шинкарука, обравши найкращих авторів-виконавців, естрадних співаків і конферансьє.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу

"Цьогоріч фестиваль "Пісенний Спас" триває три дні - з 19 по 21 серпня, та є міжнародним. Так, його географія представлена не лише учасниками з українських міст (Київ, Рівне, Житомир, Бердичев, Хмельницький), а й конкурентами з Білорусії. Особливістю фестивалю цьогоріч стало проведення конкурсної програми у трьох номінаціях: "Авторська пісня та співана поезія", "Конферансьє" та "Виконавець естрадної пісні". При цьому конкурс на визначення кращого конферансьє організатори назвали власним ноу-хау, оскільки подібних творчих змагань досі в Україні не відбувалося", - передає кореспондент.
Так, у номінації "Авторська пісня та співана поезія" перше місце розділили співак із Білорусії Євгеній Слуцький (Курчич) та житомирський гурт "RETRO21". Другу сходинку посів бард Симор Гласенко з Житомира. Третю премію журі присудило відразу двом конкурсантам - бардівському дуету Юрію та Вірі Найда (місто Хмельницький), а також киянці Анастасії Мендус. Дипломантом у цій номінації було визначено квартет 'My generation' з Житомира.
Кращим конферансьє стала Юлія Куцак із Рівного. Другої ж премії у цій номінації удостоївся житомирянин Артем Щербак (псевдонім - Артем Нежданчик).
В основній і найбільш чисельній номінації - "Виконавець естрадної пісні" - перемогла Олена Шинкар (місто Бердичів). На другому місці опинилися житомиряни Євген Кравчук та Ольга Ковальова. Разом із тим журі визначило відразу трьох володарів третьої премії, котрими стали Діана Морару, Катерина Бакальчук і тріо "Спів існування" (усі - з Житомира). Серед дипломатів - Тетяна Хоменюк (Рівне), Злата Міленова (Київ), Павло Подкопаєв (Рівне) та Олена Ярош (Житомир). Найголовнішу ж відзнаку - Гран-прі - здобув дівочий гурт "Красотки" з Білорусі.
Володарі перших місць і Гран-прі отримали унікальні кубки фестивалю, що поєднали у собі скрипковий ключ, "співочу пташку" (елемент автографу Володимира Шинкарука та символ фестивалю) та спасівське яблуко. Ці нагороди власноруч виготовила художник-скульптор Аліса Дідківська-Петросюк із Бердичева.
Окремою нагородою на фестивалі стало вручення сертифікату на проходження вокального інтенсиву у власній вокальній академії від народного артиста України Олександра Пономарьова. Цю відзнаку отримала наймолодша конкурсантка "Пісенного Спасу" - 15-річна киянка Злата Міленова.
Як повідомляв Укрінформ, окрім конкурсної програми і концертного дійства, протягом трьох днів у центрі Житомира, неподалік літнього театру "Ракушка", діє й фестивальне містечко з виставками, ярмарками та майстер-класами.

Последнее изменение Воскресенье, 21/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework