З історії Крошні: Раритетні фото

1 жовтня 1928 року, ще коли Крошня не входила до складу Житомира, тут, згідно з постановою президії Волинського окрвиконкому, відкрилася садово-городня профшкола, яка й дала початок сучасному Житомирському агротехнічному коледжу.

Профшкола була розташована в двох будинках, що раніше належали Крошенському пивзаводу. А з 9 травня 1929 року окружний земвідділ передав школі державний плодорозсадник з усіма його будовами. В 1928 – 1929 рр. набір проводився по одній групі, а з 1930 року – по дві групи на відділення «Плодоовочівництво».

Восени 1930 року Крошенська садово-городня профшкола згідно з постановою Наркомосвіти перебудовується на садово-городній технікум. Він розташовувався в двоповерховому будинку – колишньому маєтку графа Аршеньовського загальною площею 3360 м2, що в 1929 – 1930 рр. був добудований і служив навчальним корпусом до 1966 року.

1 вересня 1982 року вступив у дію навчально-лабораторний корпус на 100 студентів з актовою залою на 650 місць, в ньому була розміщена бібліотека з книжковим фондом близько 70 тисяч екземплярів, 26 кабінетів і лабораторій, музей Леніна і музей 322-ї Житомирської стрілецької дивізії, педагогічний кабінет, читальна зала, кімната профорієнтації, кабінет передового виробничого досвіду, стрілецький тир. Окрім цього, за 1980-ті роки для практичного навчання студентів побудована лабораторія сільськогосподарських машин, автотрактородром, полігони меліоративної техніки і будівельних матеріалів, стоянки машин, лабораторія для діагностики і технічного обслуговування автомобілів і тракторів, велася реконструкція навчально-виробничих майстерень, створена база з НВП і військово-патріотичного виховання.

Житомирський агротехнічний коледж: сторінки становлення і розвитку.

Последнее изменение Среда, 11/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework