×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі дві студентки отримали стипендію ім. Олега Ольжича

Традиційне відзначення кращих студентів інституту філології та журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка відбулося 7 жовтня. «Університету у цьому році буде 95 років. Років 120 тому, у першій чоловічій гімназії, яка тут знаходилася, теж вручали стипендії. Їх наприкінці XIX ст. було близько 30-ти.

Якби всі факультети й інститути нашого університету мали стільки стипендій, як інститут філології та журналістики, то ми б десь наблизилися до тої кількості. Але, тим не менше, дякуючи нашим шановним доброчинникам, які не вперше вручають стипендії кращим студентам, відбувається фінансова і моральна підтримка інтелекту найбільш обдарованих студентів. А це свідчить про те, що Житомирський державний університет є середовищем розвитку і плекання розумних дітей, студентів, науковців», - відзначила проректор з наукової і міжнародної роботи університету Наталія Сейко.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Голова обласної ради Віталій Француз вручив двом студенткам – Юлії Рижих та Яні Василюк - стипендію ім. Олега Ольжича, яка присуджується за виявлені глибокі та ґрунтовні знання українського літературного процесу. «У 2008 році обласна рада долучилася до цього прекрасного дійства – відзначення найбільш обдарованих студентів. Всьоме 7 жовтня ми присутні тут і вручаємо стипендію, яка має ім’я нашого видатного земляка. Звичайно, 100 років тому меценатство було розвинене краще, ніж тепер, але, на щастя, в останні роки і ми наздоганяємо наших пращурів, - сказав Віталій Француз. - Чи повинні стимулюватися знання, прагнення їх здобувати, наукова праця? Так, повинні, і потім повинні конвертуватися. Саме це і відбувається, якщо поглянути на стипендіатів минулих років, ким вони стали після закінчення університету».

Іменну стипендію імені професора Миколи Никончука за особливі успіхи у вивченні сучасної української діалектології отримала Юлія Білошицька (фундатор стипендії – керівник товариства «Анна», заслужений працівник сфери послуг України Ольга Сердюкова), стипендію за найкращі успіхи у процесі вивчення слов’янських мов та зарубіжної літератури - Катерина Рогозіна (фундатор стипендії – підприємець Леся Дорош-Мірошникова), стипендію за професійне використання набутих знань з філології на практиці - Марія Галькевич (фундатор стипендії – директор філії «Відділення ПАТ “Промінвестбанк”» в м. Житомир Зоя Васильєва), стипендію імені Василя Остапчука за найкращі успіхи у процесі вивчення дисциплін видавничо-журналістського циклу має Оксана Супруненко (фундатор стипендії – член опікунської ради університету Володимир Дебой).

n081014917

n081014917 1

Последнее изменение Четверг, 16/10/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework