Версия для печати

Вишукані арії солістки Національної опери України викликали бурхливі овації у житомирських слухачів

5 квітня, солістка Національної опери України, лауреат міжнародних конкурсів Алла Родіна дала сольний концерт у стінах рідного навчального закладу — Житомирського музичного училища ім. Віктора Косенка.

Акомпанувало виконавиці музичне тріо «Амабіле» обласної філармонії ім. Святослава Ріхтера.

У виконанні співачки поціновувачі опери і класичної музики слухали арії різних стилів та епох, серед яких твори видатних композиторів Італії, Франції та Австрії. Аранжування для композицій, що звучали на концерті, зробив композитор Олександр Родін. Сама ж Алла перетворювала свої виступи на маленькі театральні вистави, гармонійно вживалась в образи героїнь, яких демонструвала на сцені. Глядачі були у захваті від концертних номерів і не скупилися на оплески.

На захід завітали й викладачі виконавиці, які навчали майбутню співачку, коли вона була ще студенткою. Неодноразово після своїх виступів Алла зверталася зі словами вдячності до своїх педагогів: «Земний уклін вам, шановні мої викладачі. Саме ви допомагали мені робити перші кроки в музиці. Завдяки вам я тепер займаюся улюбленою справою. Дякую й за те, що ви нині виховуєте нове покоління виконавців та музикантів!».

Концертну програму завершили кілька творів, музику для яких написав композитор Віктор Косенко, чиє ім’я й носить відоме в Житомирі училище, де відбувався концерт.

Своїми враженнями від заходу поділилася студентка музичного училища Олена. «Мені дуже сподобався сьогоднішній концерт. Алла Родіна — надзвичайно талановита співачка з гарним, сильним, мелодійним голосом. Шкода, що зараз доволі мало людей, які насолоджуються і цінують класичну музику та такий музичний жанр, як опера».

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 06/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии