Версия для печати

До четвертого Дня Вуличної Музики долучився і Новоград-Волинський

20 травня в Україні вчетверте відбудеться День Вуличної Музики. З 10 міст в 2014 році свято виросло в 4 рази. Цьогоріч до Києва приєдналося 40 українських міст, серед них і Новоград-Волинський.


У 2017 році День Вуличної Музики відбудеться у таких містах: Бориспіль, Новоград-Волинський, Ромни, Канів, Лохвиця, Суми, Олександрія, Охтрика, Гадяч, Прилуки, Сміла, Острог, Кропивницький, Полтава, Кам’янське, Ватутіно, Куп’янськ, Городище, Новгородівка, Конотоп, а також Сєвєродонецьк. Щотижня на адресу організаторів надходять листи від бажаючих приєднатися до свята у своєму населеному пункті.

Ідея свята дуже проста - якомога більше міст і людей має відкласти свої справи на завтра і впродовж одного дня веселитися, співати, музикувати і танцювати. Все дійство щороку відбувається у третю суботу травня. День Вуличної Музики – волонтерський проект, який в Україні започаткувала і досі курує неприбуткова громадська організація “Логістичний Штаб”. В 2014 році фестиваль підтримали Ірена Карпа (гурт Qarpa) та Святослав Вакарчук з Денисом Дудко (Океан Ельзи), які прийшли виступати на Пейзажну алею на рівні з іншими музикантами професіоналами та аматорами і цим привернули додаткову увагу до події. Щороку все більше зірок шоу-бізнесу приходить подивитися, як відбувається наймузичніший день року, а деякі з них приймають запрошення команди ДВМ на виступ.

Три роки поспіль День Вуличної Музики проводився на голому ентузіазмі. Поки менші міста підтримує і часто фінансує міська влада, київська команда не лише координує і допомагає всім містам, але й змушена шукати кошти на проведення фестивалю та проходити дев'ять кіл пекла, щоб отримати всі необхідні дозволи та розпорядження у міста.

Цьогоріч команда Дня Вуличної Музики запустила власну краудфандингову платформу для збору коштів на проведення фестивалю. Відомі музиканти вже надали в підтримку фестивалю особисті речі, диски з автографами та інші подарунки благодійникам, які фондуватимуть кошти в День Вуличної Музики.

Серед зіркових подарунків: вінілові платівки “Брюссель” з підписом Святослава Вакарчука, диск гурту Океан Ельзи “Найкраще” з автографом, пластик з робочого барабану Дениса Глініна, на якому писався альбом ОЕ “Без меж”, книжки Ірени Карпи, диски з автографами від Qarpa, Dakh Daughters, Христини Соловій, Alloise, ONUKA, Правиця гуртів Familia Perkalaba, Sri-ланка, “Хамерман знищує віруси”, “Без обмежень”, Epolets, від литовського гурту Biplan, футболка, книга та диск від Вагоновожатых, сувеніри у вигляді чохлів на телефони та наліпок, плакат та диск з автографом від Олі Полякової. Також можна буде обрати щось на свій смак серед мерчу від Дня Вуличної Музики, отримати персональну музичну відеолистівку-подяку від Богдана Кутєпова, сходити на каву з командою Дня Вуличної Музики, з Іреною Карпою, Іваном Маруничем (NRavitsa Planet) або зі справжнім вуличним музикантом і обличчям Дня Вуличної Музики 2017 - Дмитром Побережним. Також придбати похід на репетицію гурту “Правиця” у Києві.

Добровільний внесок на підтримку фестивалю стартуватиме від 10 гривень. Кожен бажаючий зможе фондувати будь-яку комфортну суму та обрати подарунок на сайті www.streetmusic.com.ua, натиснувши кнопку “Допоможи проекту”. Впродовж літа всі благодійники отримають по пошті свої подарунки.

Партнери Дня Вуличної Музики Dronarium Україна зніматимуть фестиваль з висоти пташиного польоту в більшості міст, а на сайті MEGOGO можна буде одночасно дивитися стріми з кількох міст онлайн.

Сторінка в Facebook: www.facebook.com/streetmusicday
Івент в Facebook: www.facebook.com/events/1740155959536464
YouTube канал ДВМ: https://www.youtube.com/user/streetmusicua
instagram @streetmusicday_ua
twitter @smd_ua
***********************
У Києві День Вуличної Музики відбуватиметься 20 травня (протягом одного дня) з 12:00-22:00 на 11-ти локаціях:
- Потужна локація – традиційно розміститься “під котами” на Пейзажній алеї

- Love Music локація, а також електронна локація від Keller Bar разом з фудкортом знову розташуються в парковій зоні під Пейзажною алеєю

- Музичний променад розтягнеться по всій Пейзажній алеї

- Локація від Music Hub базуватиметься під Національним Музеєм Історії України, який в особі директорки пані Тетяни Сосновської традиційно підтримує подію і всіляко сприяє проведенню свята

- Дитяча локація від фольк-студії “Правиця” знову розміститься у Сквері Небесної Сотні (вул. Михайлівська, 24А) і працюватиме з 10:00 до 17:00

- Однією з найяскравіших стане нова молодіжна локація на Поштовій площі біля Річкового Вокзалу. Про неї команда Дня Вуличної Музики розповість згодом. Організатори запевняють, що саме ця локація викличе, найбільший резонанс серед поціновувачів якісної сучасної музики.

- Біля ресторану “Прага” на ВДНГ також розміститься музична локація від Дня Вуличної Музики.

- Джазова локація від Old Fashioned Radio розташується на вул. Воздвиженській, 32

- У Пасажі за адресою Хрещатик, 15 під магазинами Gucci, Salvatore Ferragamo і Helen Marlen розташується локація від Helen Marlen Group з кодовою назвою “Мода+музика=любов”. Локація працюватиме з 12:00 до 20:00.

- Особливої уваги заслуговує “Локація маленьких інтелігентів” - дитяча локація, де виступатимуть впродовж дня маленькі музиканти, розташується за адресою Велика Житомирська, 21а, у Сквері київських інтелігентів біля кав'ярні "Orthodox.
Coffee/Illustration/Books" та за її підтримки. Локація буде активною з 10 до 20.00

- Арт-дворик за адресою вул. Іллінська, 16 також прийматиме всіх охочих виступити в рамках Дня Вуличної Музики з 14:00 до 22:00.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 04/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии