Житомирський фотохудожник В'ячеслав Майборода запрошує усіх у подорож «Від землі до неба»

Саме таку назву має нова персональна виставка, в рамках якої автор презентував 40 фото, зроблених з висоти пташиного польоту.

В'ячеслава Майбороду знають як затятого мандрівника, котрий найцікавіші моменти своїх подорожей ловить у фотооб’єктив. Цього разу до поля його зору потрапили замки, міста та унікальні історичні пам’ятки нашої країни, які він знімав упродовж двох років. Представлена колекція світлин далеко не повна – виставкова площа холу обласної універсальної бібліотеки просто не вмістила б усього відзнятого матеріалу, зізнається В'ячеслав Майборода і додає, що загалом ця серія налічує більше двохсот знімків. Крім того, днями митець повернувся з чергової подорожі – цього разу Тернопільщиною, тож нинішній фотопроект доповниться новими роботами:

"Ще десь біля 8 замків, які ми відвідали, тут взагалі не представлені, матеріал свіжий і ще не оброблений. Планується ще показати Карпати. Закарпаття тут сьогодні представлене, але ще не все. А ще в Україні є дуже багато місць, які треба зберігати і фіксувати. У нас навіть Житомирська область ще не вся охоплена – у нас тільки є Бердичів, Радомисль, Житомир. А той самий Овруч, Олевськ, Коростень ще треба зафіксувати, і все це планується. Хочеться запропонувати великий проект по збереженню нашої культурної спадщини нашій обласній раді, якщо вони зацікавляться тим".

Народний художник України Юрій Камишний, який також завітав на виставку, зізнається, що від фоторобіт В'ячеслава Майбороди просто неможливо відірвати погляд – вони заворожують і спонукають до переосмислення простих, але важливих речей:

"Дуже цікаве таке містичне враження. Цей погляд зверху, незвичайний ракурс – десь там, вгорі, коли підводяться якісь підсумки, спостереження... А Майборода кожного разу дивує новими своїми підходами до фотографії: то знизу, то обличчям до обличчя, а це вже і з неба. Дуже вражений, дуже шаную цю людину і поздоровляю його з чудовою виставкою".

Відзначимо, що В'ячеслав Майборода вже багато років радує любителів прекрасного цікавими фотовиставками – глядачі мали змогу побачити результати його турів не лише Україною, а й багатьма іншими каїнами світу, серед яких Індія, Непал, Південна Америка, Шрі-Ланка, Таїланд, Камбоджа та інші. Ті ж, хто має бажання помилуватися красою української архітектури та природи з висоти пташиного польоту, мають можливість зробити це, завітавши до холу обласної наукової бібліотеки, де і експонується виставка "Від неба до землі". Працюватиме експозиція до кінця травня. Вхід вільний.

Джерело: 103fm.com.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 19/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework