У Житомирі з’явилася 3D – картина. ФОТО

26 червня, у Житомирі київський художник Володимир Пастушак презентував свій мистецький витвір — 3D-картину «Жінка, яка грає в шахи», на створення якої пішло 5 днів. 

Відбувався мистецький захід у Комп’ютерній академії «ШАГ», яка знаходиться за адресою пров. Скорульського, 3, адже саме стіну цієї будівлі і прикрасила новостворена картина. Зазначимо, що Володимир — один із небагатьох художників в Україні, який досконало оволодів технікою малюнків 3D. Він створює їх не лише на папері, а й на стінах житлових будинків, офісних приміщень, навіть на асфальтованій дорозі, чи на вимощеному бруківкою тротуарі.

«Виникла ідея створити щось гарне, чудове у місті Житомирі. Я дуже люблю подорожувати різними містами, різними країнами, і мене надихають різні арт-проекти. Є локації, місця, куди виникає бажання постійно повертатися, до яких ти линеш серцем. Я вважаю, що мистецькі локації, розміщені зовні, і які можуть побачити усі, — роблять особливими ті місця, якими ми подорожуємо і куди приїжджаємо. В Україні є багато місць куди хочеться прийти сфотографуватися, або загадати бажання. Якісь місця є особливими для кожного з нас. Ми хотіли зробити щось особливе та креативне саме в Житомирі. Першочергова задумка була — створити портал у майбутнє. Тобто, місце, куди всі охочі можуть завітати та ніби поринути зараз у майбутнє. Ми знайшли ту людину, яка б розділила з нами цю ідею та наше натхнення, і професійно втілила б задум у життя. Це молодий, талановитий митець із Києва Володимир Пастушак», — розповідає директор Комп’ютерної академії «ШАГ» Любов Трибун.

n 26061716 1

Далі про свою творчість розповів сам київський художник, який і втілив у життя першу в Житомирі 3D-картину «Жінка, яка грає в шахи». Володимир Пастушак показав слайди із зображеннями своїх робіт, якими він пишається, і які знаходяться у різних куточках України. Багато мистецьких витворів художника можна побачити й у місті, де він живе створює багато своїх картин — у столиці України. Хоча Володимир володіє різними художніми техніками, але зізнається, що найбільше його приваблюють саме 3D-картини. «Звісно, певний недолік цих витворів мистецтва в тому, що вони недовговічні, дуже легко можуть постраждати від різних факторів, у тому числі й від погодних умов. Але вони мені подобаються найбільше, бо передають глибину зображення, є об’ємними, дуже реалістичними. До того ж, робота з такими зображеннями дуже цікава: виникає багато різних моментів, які ускладнюють роботу, а тим самим сприяють ще більшому творчому розвитку та вдосконаленню своєї майстерності.

n 26061716 1

Дуже багато цікавих ситуацій траплялося у мене саме тоді, коли я працював з 3D-картинами. Тож, без сумніву, мені найбільше подобається працювати саме у цій техніці! А для того, щоб 3D-картини залишалися в історії, у нашій пам’яті, з ними просто потрібно одразу фотографуватися, поки вони ще є. Для цього вони й створюються, щоб радувати наш погляд, прикрашати сіру буденність, а також, щоб з ними можна було зробити світлини на пам'ять.

n 26061716 1

Цілком реально перенести вуличне мистецтво до музеїв і галерей. Для цього варто створювати 3D-зображення на якихось полотнах, чи поверхнях у великих форматах та виставляти в галереях. Але робити це потрібно так, щоб була можливість скрутити полотно, або ж перенести поверхню із зображенням в інше місце для виставок. Таким чином можна буде неодноразово проводити якісь виставки з подібними експонатами», — наголосив митець.

Під час зустрічі Володимир Пастушак висловив сподівання, що це не остання його робота в Житомирі, і він ще завітає до нашого міста з новими проектами. Окрім того, митець відмітив, що в Житомирі дуже багато талановитих художників, і було б чудово зробити в Житомирі арт-фесиваль, який би зібрав разом місцевих митців та художників з різних куточків України. Наприкінці зустрічі усі присутні вийшли на вулицю, де знаходиться картина, аби сфотографуватися на її фоні, а також зробити фото з автором цього мистецького 3D-витвору.

n 26061716 1

n 26061716 1

n 26061716 1

n 26061716 1

n 26061716 8

n 26061716 8

n 26061716 8

n 26061716 8

n 26061716 8

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 27/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework