Вперше за три роки війни бійці 30-ї бригади повернулися в пункт постійної дислокації для відновлення. ФОТО

  Минуло понад три роки, як за сигналом «Бойова тривога» 30 окрема механізована бригада однією із перших виїхала з пункту постійної дислокації в напрямку, де очікувався прорив противника.

  Саме на кордоні Херсонської області з Кримом було зосереджено найбільше російської техніки та особового складу кадрових підрозділів Російської Федерації. Втім, ніхто і подумати не міг, що справжні бойові дії розгорнуться на українському Донбасі. За три роки неоголошеної війни з російським агресором бригада пройшла дуже не простий бойовий шлях. 

30 бригада

  У пам’яті захисників добре закарбувались сотні кілометрів пильних доріг та запеклі бої під час рейдових дій 2014-го, коли не один населений пункт було звільнено від незаконних збройних формувань: Рубіжне, Степанівка, Міусинськ, Лутугино, стратегічно-важлива висота Савур-Могила та висота поблизу села Георгіївка, звідки тікали російські десантники Псковської дивізії, залишаючи техніку та зброю.

  Немає нічого важчого, ніж бути в оперативному резерві під час активних бойових дій, і це частина відчула на собі зимою 15-го, коли будь-якої миті підрозділи бригади отримували наказ в найкоротші терміни дістатись до найгарячіших точок на Дебальцівскому напрямку. Попри це, військовослужбовців виконували поставлений бойовий наказ: Дебальцеве, Чорнухіне, Вуглегірськ, Рідкодуб, Нікішине, Логвинове, і це не повний список населених пунктів де лунали позивні 30-ї механізованої бригади, а її бійці, нищили російську техніку та в кілька раз переважаючого противника, ви неодноразово брали ворога в полон.

  Понад рік підрозділи 30-ї механізованої бригади тримали оборону на «Світлодарській дузі», і рівно рік не давали пройти ворогу на Волноваському напрямку, де смуга відповідальності частини в кілька разів перевищувала визначену бойовим статутом.

30 бригада

  На превеликий жаль повернулися не всі. Імена 141-го нашого товариша та друга занесені до книги пам’яті частини. Ці хлопці – рана для всієї України, яка ніколи не загоїться.
Сьогодні головна мета 30-ї механізованої бригади завершити почату справу всіх хлопців, що не повернулись додому. Ми прикладемо всі можливі і не можливі зусилля аби витіснити ворога, забезпечити мирне і щасливе життя в квітучій Україні нашим дітям.

  Вічна пам’ять загиблим воїнам! Честь і слава живим!

30 бригада

  29.06 місто Новоград-Волинський вітав військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади, який вперше за три роки війни повернувся в пункт постійної дислокації для відновлення. Особовий склад частини йшов центральними вулицями міста, вшановуючи пам’ять та покладавши квіти до пам’ятників «Землякам воїнам-інтернаціоналістам», «Небесній сотні та загинувшим воїнам АТО», «Загиблих українським воїнам у часи ВВВ», «Ветеранам ВВВ - жителям міста Новоград-Волинського». Всипали квітами та не стримували сліз біля меморіалу «Загинувшим за незалежність та територіальну цілісність», на яких викарбувані прізвища побратимів, які не повернулися з АТО.

  За тим, на плацу військової частини, відбувся військовий ритуал повернення особового складу, під час якого військовослужбовці були нагороджений відзнаками міністерства оборони, оперативного командування «північ» та відзнаками військової частини. Вручені ордери на службове житло для 11 військовослужбовців, зокрема командиру бригади. Люди вітали захисників аплодисментами, дарували квіти, та вигукували слова вдячності за їхню важку небезпечну та дуже важливу справу захисту України від російського окупанта. Висловили свою вдячність і командування оперативного командування «Північ», гості заходу: міський голова міста Новоград-Волинський Віктор Леонідовича Весельський, голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації Володимир Володимирович Михнюк, голова Новоград-Волинської районної ради Дмитро Вікторович Рудницький, ветеран АТО, старшого солдата у відставці, який разом з нашою бригадою боронив східні кордони, та подолав важкі поранення, голову відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнський Союз ветеранів АТО» Новоград-Волинського району Житомирської області Ігоря Леонідовича Лук’янця, член благодійної організації «Батальйон волонтер» м. Житомира Юлія Толмачова, протоієрей УПЦ КП Сергій Дмитрієв та дідусь командира роти групи інженерного забезпечення капітан Михайла Чаюк, ліквідатора 2-ї ступені наслідків аварії на ЧАЕС, голову ветеранської організації 12 окремого полку оперативного забезпечення, підполковника у відставці Михайла Анатолійовича Чаюк.

30 бригада

  Завершенням ритуалу став приємний візит артистів української естради фронтмена гурту «ТАРТАК» - Олександр Положинський та фронтмена гурту «Тінь сонця» - Сергія Василюка! Зірки виконали патріотичні композиції «Лицарський хрест», «Зродились ми великої години» у супроводі військового оркестру 30 ОМБр.

  Військовослужбовці в свою чергу вдячні за теплу зустріч, всім тим, хто докладав зусиль до заходу. У період відновлення підтримка військовослужбовців не менш важлива. Щиро дякуємо!

Джерело: 30 ОМБр

 Всі новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework