STREET MUSIC: філософія свободи

  Хто не знає казку «Бременські музики»? З дитинства ми тішимося пригодами винахідливих музик, які навіть принцесу зробили щасливою.

  Найвідоміші «праотці» вуличної музики, виявляється, є носієм цілої філософії – філософії свободи творчості, яка звичайно має своїх послідовників. А як інакше назвати людей, які заради ідеї несуть «світло у маси»? Люди, котрі по справах стрімкою ходою перетинають Михайлівську, доволі часто змінюють власні плани та зупиняються.

om 03071702 2

  Причиною таких метаморфоз останнім часом стають музиканти, які грають посеред вулиці. Звичайне тренькання та хриплий голос навряд чи зупинять зайнятих людей, а от музика…

 

om 03071702 2

  Іра і Лєра – студентки музичного училища. Перший раз вони вийшли цілим ансамблем скрипалів, але тепер грають вдвох. Для чого? Як вони самі визначають, задля того, щоб  приносити людям радість, грати ті твори, яких немає в навчальній програмі та просто дати можливість людям послухати класичну музику.

 

om 03071702 2

  Кажуть, що пересічні слухачі їм дякують за те, що вони роблять, колись навіть замовили «щось з Моцарта». Дівчата грали на Хрещатику, але, на їх думку, там більше метушні та байдужості. В Житомирі чи то люди більш вільні, чи то ставлення до музики інше – наші люди красу відчувають! І платять за неї не тільки посмішками й добрим словом, а й грошима.

om 03071702 2

  Іра і Лєра – вільні люди, вони хочуть вчитись, а за навчання платити самостійно, не напружувати батьків. Справжня філософія свободи!

om 03071702 2

  Олександр – художник з Мукачева, який грав у дуеті «Фламенко», приїхав в Житомир до друзів. Вийшов на Михайлівську, бо іноді любить просто пограти. І знаєте, він сказав, що у нас крута площадка. Крутіше, ніж у Львові!

om 03071702 2

  От такі прості бажання вільних людей призводять до дивних речей: музичний флешмоб  2007 року, проведений за ініціативи литовського музиканта Андрюса Мамонтоваса  у Вільнюсі, перетворився на наймасштабніший волонтерський проект у світі. Згодом з’явилося і нове свято – День вуличної музики (Street Music Day), яке святкують у третю суботу травня.

om 03071702 2

 Фламенко, твори Моцарта або Вівальді у виконанні вуличних музик стають близькими та звичними для житомирян. І маленькі музичні подарунки – це не тільки професійне виконання та підібраний зі смаком репертуар. Це нові штрихи до портрета Житомира, які щоденно додають вуличні музиканти.

om 03071702 2

  І всі вони кажуть, що хотіли подякувати. За оновлену Михайлівську, за те, що стала краще акустика, що стало вільніше і зручніше. Це й не дивно: вільні люди вміють дякувати.

om 03071702 2

Джерело: zhytomyr.travel

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework