Артур Хачатрян відкриє виставку картин «Житомир європейський»

  Артур Хачатрян – творець яскравих  олійних пейзажів, натюрмортів та архітектурних принад Житомира представить персональну художню виставку в стінах Житомирської міської ради 5 липня.

  На другому поверсі міськради, о 09:45, відбудеться відкриття виставки вірменського художника Артура Хачатряна «Житомир європейський». Майже всі представлені полотна, створені протягом 2016-2017 років. Картини написані в фірмовому стилі на полотні олією.

  Артур Хачатрян познайомився з містом майже рік тому назад, коли став учасником Всеукраїнського пленеру «Житомирська палітра» 2016. Місто надихнуло художника до переїзду та проживання. За рік він створив цілу колекцію картин із «житомирським духом», провів ряд персональних та збірних виставок.

  Артур називає Житомир «європейським творчим містом».

  «Мені це місто дуже сподобалося, адже воно надзвичайно затишне та комфортне. Щоб у Житомирі жити, потрібно його любити, і я його полюбив, бо тут люди дуже добрі, чуйні. Пленер закінчився, але я вирішив залишитися тут і вступити до місцевого інституту культури та мистецтв. Надалі планую жити саме тут та продовжувати свій творчий шлях», – говорить художник Артур Хачатрян.

  Тому назва виставки не є випадковою і відображає щире почуття митця до міста!

  Виставка «Житомир європейський» буде тривати протягом місяця на другому поверсі міської ради.

  Довідково:

  Артур Хачатрян народився в 1981 році в м.Єреван, Вірменія.

  У 2002 році Хачатрян А.Г. переїхав на постійне проживання в АР Крим.

  У 2004 році прийнято в Сімферопольську міську асоціацію вірменських художників.

  У 2009 році закінчив Кримський гуманітарний університет, факультет образотворчого мистецтва.

  У 2012 році закінчив Львівський Національний університет ім. Івана Франка, юридичний факультет.

  У 2013 році закінчив Луганський Національний університет ім.Тараса Шевченка, факультет психології.

  У 2016 році вступив до Житомирського інституту культури і мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, факультет дизайну.

  Артур Хачатрян відзначений подякою Управління культури Житомирської міської ради за участь в Міжрегіональному пленері «Житомирська палітра» 2016 року.

  В 2016 році в рамках відзначення Міжнародного дня студента нагороджено Дипломом Житомирської міської ради як «Кращий науковець ВНЗ».

  У грудні 2016 року з нагоди 160-річниці освячення Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира Артур Хачатрян подарував однойменну картину собору. Робота розміщена в духовній дитячій недільній школі.

 У лютому 2017 року Артур Хачатрян передав свою роботу під назвою  “Мрія” єдиному в Україні Музею Б. Лятошинського. Готував цю роботу спеціально для участі в Міжрегіональному науковому та культурному проекті "Митець – Культура – Виміри часу", за що його нагороджено Сертифікатом житомирської музичної школи №1 імені Бориса Лятошинського

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework