×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Фінал міжнародного поетичного фестивалю «Terra poetika» проходить у Житомирі

Фестиваль «Terra poetica» – ініційоване Україною масштабне міжнародне поетичне дійство, яке проходить 20-25 жовтня у Києві, Рівному, Острозі та Житомирі. Переможці визначатимуться шляхом смс- та онлайн-голосування, і наступний фестиваль відбуватиметься у країні переможця.

23 жовтня в облдержадміністрації відбулася прес-конференція учасників міжнародного поетичного фестивалю «Terra poetika».

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, у рамках фестивалю проходить міжнародний конкурс поезії (трьома мовами), читання поезії Тараса Шевченка різними мовами світу, конкурс сучасного мистецтва, майстер-класи професійних письменників, концерти професійних колективів, зірок української естради. Почесний директор фестивалю – Герой України, голова комітету з Національної премії України – Борис Олійник, засновниця та голова оргкомітету фестивалю «Terra poetica» – письменниця, кандидат філологічних наук Леся Мудрак.

У Житомирі 23 жовтня проходитиме фінал фестивалю. Сюди завітали поети з різних куточків світу, зокрема з Великобританії, США, Естонії, Польщі, Швеції, Македонії. Про це розповіла журналістам Леся Мудрак. Вона зазначила, що поетичне дійство має на меті розкриття українського поетичного, перекладацького і культурного потенціалу, репрезентацію української літератури в світі і світової літератури в Україні.

«Так сталося, що наш фестиваль спростував відомі слова „Коли говорять музи, гармати мовчать“. Поети з різних куточків світу не побоялися у такий складний для нашої держави час приїхати і пересвідчитися в тому, що Україна живе, творить і розвивається», – повідомила засновниця фестивалю.

Вона також підкреслила, що у таких невеликих обласних центрах, як Рівне та Житомир, завжди глибока культура, об’ємний і місткий культурний пласт. Тут живуть справжні шанувальники і гурмани слова.

n2410141160

Последнее изменение Пятница, 24/10/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework